Leestijd: 5 min.

Werken aan de laptop met een gezonde snackbox

Corona veranderde ons leven op verschillende manieren. De shift van kantoorwerken naar thuiswerken is misschien wel de grootste verandering geweest voor velen. Toch zijn we steeds meer gewend aan het nieuwe normaal en voelt deze nieuwe werksituatie soms alsof het nooit anders is geweest. Thuiswerken is nog lang niet weg te denken en zal alleen maar aan populariteit winnen in de toekomst.

Meer en meer lijkt ons leven te evolueren naar een 'phygital' levensstijl. Dit is een manier van leven waarbij het fysieke aspect (naar het werk gaan, afspreken met collega’s…) gecombineerd wordt met een digitaal aspect. Tijdens de podcast met Inge Van Belle (een must-hear indien je meer wil weten over employee engagement tijdens deze bizarre tijden) hadden we het reeds over hoe de mentaliteit van werknemers verandert. In het begin van de lockdown stonden werknemers opvallend positief tegenover het thuiswerken: files werden vermeden, er kon gewerkt worden in een vertrouwde omgeving, men was productiever enzovoort. Deze positieve mindset is helaas tot een einde aan het komen. Thuiswerkers verlangen opnieuw naar het sociale aspect (collega's zien, het gevoel om tot een team te behoren, informele praatjes in de wandelgang...). Werknemers die thuis werken ervaren vaker eenzaamheid en komen bovendien moeilijker aan (interne) informatie.

Tijd voor een nieuwe golf aan employee engagement tips!

Wat is employee engagement?

Employee engagement is de mate van betrokkenheid tussen een werknemer en zijn werkgever. Het draagt bij aan de jobtevredenheid en productiviteit van werknemers en is een zeer belangrijke factor bij verloop van werknemers. Hoe betrokkener je werknemers zijn bij je bedrijf, hoe liever en langer ze voor de onderneming zullen werken. Het is dus nog belangrijker tijdens deze moeilijke periode om te investeren in employee engagement, in het bijzonder voor thuiswerkers.

Hoe verhoog je de betrokkenheid van je thuiswerkers?

1. Voorzie je team van de nodige 'tools'

 

Zorg ervoor dat je thuiswerkers alles hebben wat ze nodig hebben.
Een grote frustratie bij thuiswerkers is dat ze niet alles ter beschikking hebben wat aanwezig is op kantoor. Voorzie daarom pakketten die deze nood vervullen. Dit kan gaan van de juiste software tools en bureaumaterialen om hun job goed te kunnen uitoefenen tot andere voordelen van op kantoor: zoals koffie, drank en eten.

2. Breng je team (coronaproof) bij elkaar

Zorg voor teambuildingsactiviteiten (coronaproof). Vervang de vrijdagmiddagborrel met een videocall waarbij iedereen even kan bijpraten. Toch liever een fysiek ontmoetingsmoment? Herculean Alliance biedt teambuilding activiteiten aan waarbij social distancing gerespecteerd wordt. Deze activiteiten zijn rechtstreeks gelinkt naar de missie en visie van het bedrijf, wat de betrokkenheid van je werknemers extra verhoogt.

Naast een fysieke teambuilding kan je uiteraard ook kiezen voor een digitaal alternatief. Plan bijvoorbeeld een call in waarin bijgepraat kan worden over zaken die naast het werk gebeuren. Ook zijn er tal van spelletjes, zoals quizzes bijvoorbeeld, die je remote kan spelen.

3. Schenk een welgemeende dankjewel!


Geef voldoende aandacht voor een welgemeende virtuele dankjewel!
Bedank je thuiswerkers voor hun extra moeite tijdens deze bizarre periode. Dit kan met een geschenk, maar ook een oprechte bedanking doet wonderen! Neem uitgebreid de tijd om even met je werknemers te praten en hen oprecht te bedanken voor wat ze doen.

4. Doe de nodige check-ins

Voorzie gestructureerde check-ins via verschillende communicatiekanalen.
Beeld je een situatie in waarbij je alleen met je vrienden praat via sms. Verschrikkelijk, niet? Ook op het werk is één communicatiekanaal niet voldoende. Zorg er dus voor dat je regelmatig en gestructureerd incheckt bij je werknemers. Zo ben je direct op de hoogte van eventuele problemen en hebben de thuiswerkers het gevoel dat ze op hun werkgever kunnen steunen.

5. Toon appreciatie en steun

Bied emotionele steun en wees er voor je thuiswerkers.
We bevinden ons momenteel in een vreemde situatie die bij iedereen onverwachte emoties naar boven kan brengen. Stress, angst en onzekerheid zijn niet alleen belemmerend voor de efficiëntie, maar ook voor de algemene gezondheid van je werknemers. Bied steun aan en zorg er zo voor dat je werknemers zo vlot mogelijk door deze periode komen.

6. Vier realisaties!


Work hard, play hard: een zin die moeilijker en moeilijker te verwezenlijken werd de afgelopen maanden. Maak tijd om te vieren! Vier het einde van een project, een gewonnen offerte, een mailtje van een tevreden klant… een persoonlijke doelstelling die waargemaakt werd of verjaardagen! Op deze manier geef je werknemers het signaal dat je bedrijf om meer draait dan werken alleen. 

Conclusie

Employee engagement is zeker niet weg te denken tijdens deze coronatijden. Er zijn gelukkig verschillende manieren om je thuiswerkers meer te betrekken, zelfs zonder fysiek contact!

Welke stappen zal jijzelf ondernemen de komende weken? Laat het ons zeker weten via onze sociale mediakanalen!

Onze snackbox kan alvast een ideale attentie zijn om mee te beginnen :-).

Ontdek onze geschenkboxen

 

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×