Leestijd: 5 min.

Geschenkbox om de thuiswerkers te bedanken

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat dankbaarheid gelukkig maakt. Dankbare mensen ervaren beduidend minder stress, slapen beter en voelen zich gezonder

Dankbaarheid werkt bovendien aanstekelijk: als jij jouw dankbaarheid uit naar je werknemers, worden zij op hun beurt ook dankbaarder. Kortom, dankbare en gewaardeerde werknemers zijn gelukkige, productieve medewerkers die beter beschermd zijn tegen burn-outs en stress.

Nu we omwille van Corona massaal aan thuiswerken doen, is het meer dan ooit belangrijk om de connectie met je werknemers te versterken. Werknemers die thuiswerken kunnen zich momenteel wat afgesloten voelen en het contact en de vibe van op kantoor missen. In onze podcast met Inge Van Belle kan je meer te weten komen over het belang van employee engagement in deze uitdagende Corona tijden. 

Een geschenk geven aan je thuiswerkers is een perfecte manier om op een tastbare manier opnieuw een connectie te maken. Door hen een origineel cadeau te schenken, kan je je personeel bedanken voor hun inzet in deze uitdagende tijden. Maar ook je kantoorwerkers verdienen een bedankje, want ook zij ervaren heel wat stress en onzekerheid. 

Een cadeau voor je werknemers is meer dan gewoon een materieel ding, het is een manier om je dankbaarheid uit te drukken en om hen gewaardeerd te laten voelen. Hoe je het ook draait of keert, een cadeau kan wonderen doen voor de mentale veerkracht en positiviteit van je werknemers. Wil je je personeel helemaal gelukkig maken? Kies dan voor een cadeau dat fun en functionaliteit combineert en een ervaring schenkt meer dan een zoveelste gadget dat in een hoekje belandt. Want ervaringen creëren herinneringen en herinneringen blijven.

We hebben eerder op onze blog over de betrokkenheid van thuiswerkers al tips gedeeld om de betrokkenheid van je thuiswerkers te boosten. Nu willen je graag concreet helpen om je personeel te bedanken voor hun erg gewaardeerde inzet.

We zetten dan ook graag 10 originele ideeën voor cadeaus en ervaringen voor je op een rijtje:

 

1. Gepersonaliseerd notitieboekje met het logo van je bedrijf

 

Een mooie manier om je meer dankbaar te voelen is door elke dag te noteren waarvoor je die dag dankbaar bent geweest. Met hun nieuwe notitieboekje kunnen je werknemers hun mooie woorden in stijl noteren en ondertussen de connectie met hun werkgever bewaren.

2. Box tjokvol gezonde, lekkere snacks voor je thuiswerkers én je kantoorwerkers

Gezonde snackbox

Zo bezorg je hen, thuis of op kantoor, een heerlijke energieboost zodat ze er weer met volle drive in kunnen vliegen. Van gezonde, heerlijke snack kennen wij alles! Er zit vast een gepaste box voor jouw bedrijf tussen onze snackboxen.

3. Inspirerende post om je werknemers te bedanken


Iedereen wordt graag in de bloemetjes gezet en laat ons eerlijk zijn, we houden allemaal (stiekem een beetje) van de duimpjes en hartjes op sociale media. Plaats een mooie, inspirerende post op je sociale mediakanalen om je werknemers te bedanken. Zo creëer je een gevoel van betrokkenheid en kan je post geliket en gedeeld worden door je werknemers, fans en de hele wereld! Sharing is caring!

4. Stimuleer onderlinge herkenning en appreciatie 💗

Belangrijk is ook dat je werknemers elkaar onderling bedanken en motiveren om positief te zijn. Stimuleer hen hierin door leuke activiteiten aan te bieden: laat hen bijvoorbeeld een grappige postkaart naar elkaar sturen met een leuke boodschap. In onze snack displays kan je ook tal van hulpmiddelen en tips terugvinden of check zeker ook eens Bonus.ly, een handig platform voor appreciatie.

5. Wekelijkse motivatie-call

Omdat het door Corona moeilijk is om elkaar spontaan en face-to-face te bedanken, kan je een wekelijkse motivatie-call inplannen en elke week iemand anders in de spotlight zetten. Focus hierbij niet enkel op werkprestaties, maar toon ook appreciatie voor elkaars persoonlijke prestaties: iemand die een knaller van een Strava-run liep, een prachtig schilderij van de hand van een van je teamleden....

6. Abonnement op een online fitness-programma

Werknemers die zich lekker in hun vel voelen en ontspannen zijn door te sporten, worden automatisch gelukkiger en productiever. Nu het wat moeilijker is om naar de sportclub te gaan, kunnen je werknemers online trainen. Ze kunnen elkaar uitdagen en stimuleren, wat de onderlinge verbondenheid alleen maar ten goede kan komen!

7. Kwalitatieve hoofdtelefoon of hippe oortjes

 

Zo kunnen je werknemers al die conference calls ‘vanuit hun kot’ comfortabel en in stijl afwerken. Ook als ze eens total loss willen gaan met hun favo playlist tijdens hun pauze, kunnen ze hun oortjes gebruiken voor hun privé-concertje :)

8. Branded handdoek of sweatshirt

Zo kunnen je werknemers zich ook verbonden voelen als ze zich in het zweet werken tijdens een ontspannende work-out of verkwikkende run. Of als ze gewoon even willen chillen in de tuin, het park of op het strand (op een veilige afstand natuurlijk) en weg willen dromen vanop hun handdoek.

9. Cursus of workshop

Wat is er kostbaarder dan investeren in de kennis van je werknemers? Schenk je teamleden een inschrijving voor een relevante cursus voor hun persoonlijke of professionele ontwikkeling en groei. Zo toon je ook dat je in hen gelooft. Wil je hen meer informele, fun cursussen aanbieden zoals Smartphone Fotografie of Bullet Journaling? Neem dan eens een kijkje op Spotworkshops.be

10. Good old fashioned boek

Kies jij voor een relevant boek waarvan je werknemers kunnen bijleren en verder groeien of eerder voor een ontspannende roman zodat je teamleden zich heerlijk kunnen verliezen in het verhaal? Met een boek kan je niet missen! Geef je werknemers de keuze uit een klein assortiment fictie en/of non-fictie (smaken verschillen nu eenmaal), want lezen is hipper dan ooit!

Bedank je personeel voor hun inzet en voel jezelf daardoor ook gezonder, gelukkiger, meer ontspannen en blijer! Van een win-win gesproken!

 

Ontdek onze snackboxen

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×