Learning snacks

Blog

Laat je inspireren door onze blogartikels over gezonder snacken, gezonder pauzeren, (valse) voedingsclaims en een fijne werkplek.

Populaire artikelen

Trouwens, wist je dat je in onze gezondere snackboxen ook altijd een toffe Learning Snack vindt? Een hapklaar brokje informatie over gezonder snacken, voedingslabels lezen en gezondheidsclaims.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Door regelmatig iets te eten blijft het metabolisme van je lichaam op gang. Ons advies is dan ook om de 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) tussendoor aan te vullen met gezond tussendoortjes. Niet door de tussendoortjes als extra op te nemen in je eetpatroon, maar door je calorie-inname meer te verdelen doorheen de dag. Maak de 3 hoofdmaaltijden dus iets kleiner en zorg tussendoor voor een verantwoord tussendoortje.  Maar wat verstaan we onder een gezond tussendoortje?  Eerst en vooral bevat een gezond tussendoortje de nodige -essentiële- voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Laat tussendoortjes met een lage voedingswaarde dus vooral links liggen. Ze...

Lees verder

Voorbeelden van gezonde tussendoortjes

Gezond tussendoortje leveren het lichaam de nodige -essentiële- voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Tussendoortjes met een lage voedingswaarde laat je best links liggen. Ze bezorgen je niet alleen snel weer een hongergevoel, maar zijn ook slecht voor o.a. je hart, bloedvaten en cholesterol. Over het algemeen krijgen groenten, fruit, zuivel, noten en graanproducten de voorkeur. Onderstaand een overzicht: Fruit Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, voedingsvezels en gezonde suikers), een ideale keuze dus als tussendoortje. Het is goed voor de gezondheid en zit boordevol antioxidanten, welke het immuunsysteem versterken.  Probeer minimaal 1 en liefst 2 keer per dag fruit te eten:...

Lees verder

Hoeveel tussendoortjes mag ik eten?

Het is een goed idee om gezonde tussendoortjes aan je dagelijkse routine toe te voegen. Neem ze daarom steeds met je mee en probeer om de 2 tot 3 uur iets te eten, zo houd je het metabolisme op gang. Doorsnee gezien komt dit neer op 2 tussendoortjes per dag, als aanvulling op de hoofdmaaltijden.  Let er wel op dat er een onderscheid blijft bestaan tussen de hoofdmaaltijden en de tussendoortjes. Eet je te vaak kleine porties dan verlies je het geheel al snel uit het oog. 

Lees verder

Wanneer kan ik best een tussendoortje eten?

Wanneer je het beste snackt, is erg persoonlijk: kies voor een moment nét voordat je gewoonlijk even een dipje of honger krijgt. Meestal is dit rond 10 uur in de voormiddag of 4 uur in de namiddag.  Ook wanneer je sport, is snacken onontbeerlijk. Kies voor een tussendoortje met trage koolhydraten voordat je je in het zweet werkt en beloon jezelf met een eiwitrijke snack om te recupereren. ’s Avonds is een vezelrijke snack de beste keuze: zo houd je je bloedsuikerspiegel onder controle.

Lees verder

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

Goesting in onze nieuwsbrief?

Boeiende weetjes over gezondere snacks en gezonder leven in je digitale brievenbus? Tips & tricks om van je bedrijf een leuke en gezondere werkplek te maken? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en laat je elke maand inspireren!

×