Leestijd: 5 min

Wholey Moly snackreview JustBite

Omdat het onze missie is om, hapje per hapje, gezond snacken makkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen, zijn wij zeer streng in ons oordeel vooraleer een snack in ons assortiment wordt toegelaten. In onze snack reviews geven we graag een inkijk in ons uitgebreide selectieproces en delen we onze bevindingen.

In deze snack review zetten we de koekjes van Wholey Moly in de spotlight. Spoiler alert: ze zijn heerlijk!

Wholey Moly, feed the craving without misbehaving

Wholey Moly werd opgericht door powerkoppel Meenesh en Parul. Hun missie? Bewijzen dat gezond helemaal niet gelijk staat aan saai en niet lekker. 

Het idee voor hun gezonde koekje is gegroeid uit hun eigen frustratie dat ze op kantoor enkel ongezonde, gesuikerde snacks ter beschikking hadden die hen opzadelden met suikerpieken en vooral de gevreesde suikerdip.

Ze wilden met Wholey Moley een gezonde optie creëren voor dat momentje dat je iets zoets wilt bij je kopje thee of koffie. Niet zomaar een koekje, maar wel eentje met tal van gezondheidsvoordelen.

Geen onaangename verrassingen

De koekjes van Wholey Moly bevatten enkel natuurlijke, niet bewerkte en plantaardige ingrediënten en hebben een zo laag mogelijk suikergehalte in vergelijking met de traditionele snacks in eenzelfde categorie. Ze bevatten tot wel 50% minder suiker dan gelijkaardige producten.

Deze koekjes bevatten geen geraffineerde suikers. In onze learning snacks lees je meer over de claims ‘geen suiker’, ‘geen toegevoegde suikers’ of ‘geen geraffineerde suikers’. Zo weet je wat je kan verwachten van je gezonde koekje!

 

En het goede nieuws gaat door want ze zijn bovendien glutenvrij en hebben een hoog vezelgehalte. Een koekje met tal van gezondheidsvoordelen dus. Maar wat nog belangrijker is, ze zijn in de eerste plaats ontzettend lekker.

Snacks in de kijker: Chocolate & Orange, Chocolate & Hazelnut, Pistachio & Lemon

Wholey Moly snack review JustBite

Elk koekje van Wholey Moly bezorgt jou een heerlijk snackmomentje, zonder je op te zadelen met onnodige toevoegingen en suikerdips. Ze bevatten 50% minder suiker, zijn zuivel-vrij, vegan, glutenvrij en hebben een hoog vezelgehalte. En alsof dat nog niet leuk genoeg is, ze komen ook nog eens in 3 heerlijke smaken om van te watertanden:

  • De Chocolate & Orange: chocolade en sinaasappel vormen allang een heerlijke combo. Dit koekje gaat nog een stapje verder en verwent je met verrukkelijke stukjes chocolade en echte sinaasappel die een perfect gebalanceerde zoete toets toevoegt aan je crunchy snack.
  • De Chocolate & Hazelnut: Deze droomcombinatie van hazelnoot en chocolade geeft je een hoge Nutella-vibe, maar dan nog veel beter (én gezonder). Een crunchy snack met zalige stukjes chocolade, hazelnootstukjes en maar 5 gram suikers.
  • De Pistachio & Lemon: een verrassend uniek koekje dat de frisse smaak van echte citroen combineert met de aardse, lichtzoete smaak van pistachenoten. What’s not to like?

Waarom zitten de snacks van Wholey Moly in het JustBite assortiment?

We gaan niet over één nacht ijs vooraleer we een snack een plekje toekennen in ons assortiment. Daar gaat een streng selectieproces aan vooraf waarbij we kijken naar de ingrediënten en de samenstelling, maar vooral ook de smaak. Ons selectiepanel onderwerpt elke snack aan deze strenge test en we vertellen je graag waarom we de koekjes van Wholey Moly met trots in onze snackboxen stoppen.

Ingrediënten

Bij Wholey Moly gebruiken ze énkel natuurlijke en niet geraffineerde ingrediënten en dat is hoe we van onze snacks houden!

Zo bevatten de koekjes heel veel cacao, dat 40 keer meer antioxidanten bevat dan bijvoorbeeld blauwe bessen.

Ze bevatten ook lekker veel noten en dat is goed nieuws. Noten zijn namelijk belangrijke en nuttige voedingsmiddelen voor je! Ze zijn dan misschien wel wat hoger in calorieën, ze geven jouw lichaam broodnodige bouwstenen zoals vitaminen en mineralen. Bovendien zijn ze een goede bron van gezonde vetten, proteïnen en energie. Noten geven je langer een verzadigd gevoel en houden je bloedsuikerspiegel heerlijk stabiel. En ze geven die heerlijke crunch en verrassende smaak aan je koekje!

De Wholey Moly koekjes bevatten ook haver in plaats van gewone bloem. Het is niet voor niets dat je een paard kan belonen met een lekkere emmer haver. Ook jouw lichaam zal je dankbaar zijn voor de haver in je koekje. Het is namelijk een goede, stabiele energiebron en is van nature glutenvrij! Je krijgt er een verzadigd gevoel van, haver houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en houdt je cholesterolniveau op peil. En dan hebben we het nog niet over de talloze belangrijke nutriënten zoals magnesium, zink, vitamine B1 en B5 in haver!

Ook de chicorei in de Wholey Moly koekjes geven jouw lichaam net dat tikkeltje extra. Chicorei is een gewas dat veel inuline bevat, een voedingsvezel die in verband wordt gebracht met onder andere een vlotte darmtransit en gezonde spijsvertering.

Kortom, de koekjes van Wholey Moly zitten tjokvol topingrediënten die jouw lichaam de nodige gezonde brandstof geven.

Smaak

Zonder heerlijke smaak, kom je er niet in! En de Wholey Moly koekjes doen meer dan hun best om je een heerlijk pauzemomentje te bezorgen. 

Ze hebben heel veel weg van een klassieke cookie, maar dan zonder de onnodige rommel. Doordat ze geen rijsmiddelen of bakpoeder bevatten, hebben ze een ietwat drogere en hardere structuur en kunnen ze makkelijker verkruimelen dan de klassieke koekjes, maar ze geven jou dan ook die heerlijke crunch. Wij vinden deze koekjes werkelijk top van smaak en we zijn niet alleen, want we krijgen heel veel positieve reacties van onze klanten op deze verrukkelijke verwennerij.

Schreeuwt je brein om een koekje en heb je zin in iets zoets bij je thee? Ga voor een koekje van Wholey Moly uit je JustBite snackbox en die craving wordt heerlijk lekker gevoed zonder je slecht te voelen achteraf.

Samenstelling

De koekjes van Wholey Moly zijn evenwichtige snacks die jou een verzadigd gevoel bezorgen dankzij de vezels en proteïnes.

De verhouding koolhydraten/vezels is 3 op 10 en dit is zeker niet slecht. Iets meer vezels zou nog beter zijn, maar doordat de koekjes ook voldoende proteïnes bevatten en vol volwaardige, natuurlijke ingrediënten zitten, maken ze dit meer dan ruimschoots goed.

In vergelijking met de klassieke koekjes, bevatten de Wholey Moly snacks veel meer vezels, een pak minder verzadigde vetten en zowat de helft minder suikers. 

Voedingsvezels vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Ze geven jouw lichaam de nodige bouwstenen voor een gezonde spijsvertering, staan in voor de preventie van tal van chronische aandoeningen én ze geven je langer een verzadigd gevoel. Ook proteïnes zijn essentiële bouwstenen voor je lichaam en zorgen er ook voor dat je langer doorkan zonder honger.

Handig als je snack al een stukje van je dagelijkse vezel- en proteïne-inname voor z’n rekening neemt! Lekker én gezond!

Conclusie

Het is al duidelijk dat wij grote fan zijn van het Wholey Moly gamma en hun missie, toch?! Het is het ideale gezonde tussendoortje om je lichaam de broodnodige bouwstenen te geven om optimaal te herstellen na het sporten. Perfect om een goestingske op het werk te stillen zonder jezelf op te zadelen met een suikerdip achteraf en super handig om onderweg te kunnen genieten van een gezonde snack.

Dankzij de vele vezels, heb je écht een verzadigd gevoel en kan je langer door. Maar wat het allerbelangrijkste is, ze zijn om je vingers en duimen bij af te likken.

Probeer het vooral zelf en je zal snel merken dat ook jij een Wholey Moly fan wordt!

Je vindt deze zalige koekjes in onze snackboxen.

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×