Leestijd: 5 min

Een JustBite snack word je niet zomaar, daarvoor moet je als gezonde snack wel wat in je mars hebben. We onderwerpen elke snack aan een streng selectieproces waarbij we kijken naar eerst en vooral smaak, maar zeker ook samenstelling en ingrediënten. In onze snack reviews bespreken we telkens een andere snack uit ons assortiment en laten we je graag weten waarom je deze snack in je snackbox kan vinden.

Deze snack review stelt jou voor aan de verrassende Apple Drops van Adya!

Adya, Embracing biodiversity

De missie van Adya (wat trouwens Moeder Aarde betekent in het Sanskrit) is duidelijk. Ze willen plantbased happiness bieden met makkelijke, gezonde en zinvolle stukjes fruit!

Ze willen het voor iedereen, jong en oud, makkelijk maken om dagelijks aan voldoende fruitporties te komen. 

Daarom bieden ze heerlijke, makkelijke fruitsnacks aan die dezelfde voedingswaarde hebben als een vers stuk fruit, zonder het vocht en zonder gedoe. Al het (gevriesdroogde) fruit in de snacks van Adya is van biologische en duurzame teelt. En hun snacks geven jou een lekkere bite zonder onnodige toevoegingen zoals smaakversterkers of kleurstoffen, … Bovendien bevatten ze geen toegevoegde suikers want rijp fruit is al zoet genoeg. Jij krijgt dus de nodige energie op een natuurlijke manier, zonder sugar highs en lows. 

En ze bevatten nog steeds de nodige vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten net zoals vers fruit.

Wat nog handiger is, is dat de Adya snacks verpakt zeer lang houdbaar zijn. Het water is uit het fruit onttrokken dus kan je deze snacks droog en veilig extra lang bewaren.

Passie voor natuur én mens

Maar Adya gelooft niet enkel sterk in plantbased en biologisch eten voor de gezondheid van mens en natuur, ze zetten ook heel erg sterk in op de ontwikkeling van de plaatselijke bevolking.

Adya is dan ook een project dat ontstaan is uit een grote passie voor biodiversiteit gecombineerd met een grote liefde voor Zuid-Azië.

Voor het tropische fruit werkt Adya met een Indische coöperatieve van maar liefst 16 000 kleine landbouwers die op hun grond specerijen, koffiebonen en fruit telen.. Zo kan Adya bijdragen in de missie van de coöperatieve, namelijk de landbouwers meer zekerheid van afzet geven en dus een stabiel inkomen bezorgen. De samenwerking met de coöperatieve blijft ook bestaan tijdens de moeilijke corona tijden (minder evident transport, lockdowns, hogere prijzen etc…)

Daar komt bovenop dat het transport van gevriesdroogd fruit veel duurzamer is dan het transport van gewoon fruit. Er worden namelijk enkel eetbare onderdelen vervoerd en geen (zwaar) water.

Snacks in de kijker: Apple Drops Royal Gala en Apple Drops Granny Smith

Deze snack review zet de Adya Apple Drops in de kijker. Zachte appelballetjes gemaakt van bio-appels mét schil.

Wij zijn blij dat we 2 verschillende smaken van de Adya snacks kunnen aanbieden in onze gezonde snackboxen. 

De Apple Drops Royal Gala

Zachte appelballetjes van rijpe, zoete en rode appels waar de heks van Sneeuwwitje jaloers op zou zijn. Al het lekkere van een sappige rode appel in een handige, gezonde snack!

De Apple Drops Granny Smith

Het zuurdere broertje van de Royal Gala. 3 zachte en zoete balletjes met een heerlijk zuurtje. Gemaakt van frisse groene appels met schil.

 

Waarom zitten de snacks van Adya in het JustBite assortiment?

Zoals we al zeiden, je komt als snack niet zomaar in het JustBite assortiment. Je moet met vlag en wimpel slagen voor onze test. De snacks worden steeds onderworpen aan ons streng selectieproces dat kijkt naar de samenstelling, de ingrediënten maar vooral ook de smaak!

We leggen je daarom graag meer in detail uit waarom de Apple Drops van Adya een plekje verdienen in onze gezonde snackboxen!

Ingrediënten

Over de ingrediënten kunnen we heel kort zijn. De Adya Apple Drops bevatten… appels!

Ze bevatten 100% bio-appels in de vorm van gedroogde appel, appelcrumble en een beetje geconcentreerd appelsap.

What you see is dus écht wel what you get.

Bovendien worden de appels steeds verwerkt mét schil. Waarom is dat dan zo belangrijk dat de schil mee in de snacks verwerkt zit? De schil van appels bevat tal van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C en voedingsvezels. Vezels geven jou langer een verzadigd gevoel én dragen mee bij tot gezonde darmen en een gezonde transit.

En het ursolzuur in de schil van appels werkt ontstekingsremmend, houdt je spieren gezond, pakt mee de slechte cholesterol aan en helpt je lichaam vet te verbranden. Dat zou zonde zijn om weg te gooien, toch?!  

Smaak

Het allerbelangrijkste criterium. Als je niet ongelooflijk lekker bent als gezonde snack, kom je er niet in! 

We kunnen je verzekeren dat de Adya Apple Drops vlotjes doorheen de test van ons smaakpanel zijn geraakt.

Ze hebben een frisse en zoete smaak met daarbovenop een aangename en fijne textuur. Ze zijn helemaal niet plakkerig, in tegenstelling tot de meeste snacks van bewerkt fruit. De balletjes happen vrolijk weg en geven jou de smaaksensatie van een zomerse boomgaard doorheen het hele jaar.

Samenstelling

Omdat de Adya Apple Drops zo puur zijn van samenstelling en enkel appels bevatten, passen ze wonderwel in ons assortiment.

Ze hebben een mooi gebalanceerde verhouding tussen koolhydraten en vezels van 1:6, bijna identiek aan een gewone appel.

Al het goede van verse appels, zoals de vitaminen, mineralen en vezels blijven behouden, mede omdat ook de schil mee verwerkt wordt in de Apple Drops.

Deze snacks bevatten bovendien geen vetten.

Waarom de ene suiker de andere niet is!

En hoe zit het dan met de suikers in de Adya Apple Drops? Want appels zijn toch zoet?

De ene suiker is de andere niet en niet alle suikers zijn slecht voor ons.

De Adya Apple Drops bevatten uitsluitend van nature aanwezige suikers en geen toegevoegde suikers. Dat is goed nieuws, maar ook met natuurlijke suikers moet je niet overdrijven en er niet ongelimiteerd van gaan eten. Maar door de goed gebalanceerde samenstelling van de Apple Drops en het feit dat ze ook veel vezels bevatten, zijn ze zéker een gezonde keuze voor je pauzemomentje.

In onze learning snacks lees je meer over de claims ‘geen suiker’, ‘geen toegevoegde suikers’ of ‘geen geraffineerde suikers’. Zo weet je wat je kan verwachten van je gezonde appelballetjes!

Conclusie

An apple a day keeps the doctor away is het gezegde en met deze Apple Drops is dagelijks voldoende fruit eten makkelijker dan ooit. Het is het ideale tussendoortje voor onderweg of tussen 2 vergaderingen door. Voor tijdens je fietstochtjes of voor in de lunchbox!

Het is een heel toegankelijke snack, zeker ook voor kinderen.

De frisse en fruitige verpakking geeft jou meteen zin om een hapje te nemen en de friszure en toch zoete geur verrast zeker. De speelse balletjes maken deze snack nog eens extra leuk voor kinderen (én volwassenen natuurlijk) en verzekeren jou van een leuk en lekker pauzemoment!

Ontdek onze snackboxen

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×