Van 25 november 2019 tot donderdag 28 november 2019 is het opnieuw Week van de Gezondheid. Een week die in het teken staat van onze algemene gezondheid: beweging, voeding, mentaal welzijn... en zoveel meer.

Hoewel elke werkgever zou moeten inzien dat het rendeert om in te zetten op de algemene gezondheid op de werkvloer, kan je in de Week van de Gezondheid nog een stapje verdergaan. Een week waarin we als werkgever onze medewerkers nog meer kunnen motiveren en stimuleren naar een gezondere versie van zichzelf. Want een gezonde medewerker is een meer betrokken medewerker die minder afwezig is en zowel mentaal als fysiek beter presteert. 

We helpen jullie verder op weg om van deze week een succes te maken! Onderstaand vind je tal van tips en initiatieven die je kan ondernemen. Kies degene die je zelf haalbaar ziet. 

Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

#1 Ban het ongezonde

Motiveer medewerkers om gezonde keuzes te maken en ongezonde dranken, koeken... zoveel mogelijk te mijden, zeker tijdens die ene gezonde week. Je kan hier als werkgever aan bijdragen door het ongezonde niet of moeilijker toegankelijk te maken en het gezonde te promoten. 

 Tips: 

  • Maak de drempel om te kiezen voor ongezonde voeding & dranken groter. Dit kan je doen door ze te "verstoppen" in een kast of schuif waardoor ze niet in het oog springen. Als extraatje kan je aan de buitenkant van de lade sensibiliseren en verwijzen naar de gezonde alternatieven. 
  • Ban ongezonde voeding & dranken volledig voor één week.
  • Zet de gezonde alternatieven op de plaats van de ongezonde en promoot het consumeren ervan!
Gezonde snacks op kantoor

#2 Voorzie de medewerkers van gezonde tussendoortjes

Gezond snacken heeft tal van voordelen: het houdt het metabolisme op gang waardoor het lichaam de hele dag door beschikt over voldoende energie. Hierdoor zijn mentale dipjes en hongerpieken verleden tijd.

Bestel een box vol gezonde tussendoortjes

#3 Maak medewerkers bewust van gezonde gewoontes

Het is belangrijk om draagvlak te creëren rond de initiatieven die je wil introduceren door werknemers te informeren. Leg uit wat het belang is van een gezonde levensstijl en vertel dat je hen daarin wil ondersteunen. Kies voor correcte, positieve en constructieve communicatie wanneer je de medewerkers wil betrekken. Dat wil zeggen: op regelmatige basis en in twee richtingen. Sta dus zeker ook open voor feedback! Uiteraard wil je het liefst iedereen motiveren, maar behoud de vrije keuze van medewerkers om al dan niet mee te doen.

Tips om medewerkers meer bewust te maken van gezonde gewoontes: 

#4 Sportieve initiatieven voor iedereen

Het klinkt tegenstrijdig, maar bewegen zorgt ervoor dat het lichaam méér energie krijgt. Bovendien helpt bewegen om het hoofd te legen en stress te minderen. Investeer je als bedrijf in meer beweging bij de medewerkers, dan investeer je rechtstreeks in een hogere productiviteit, stressbestendigheid en jobtevredenheid. Wat denk je trouwens van bewegen in groep? Een positieve impact op de werksfeer en het imago van je bedrijf gegarandeerd!  

Denk ook niet alleen aan intensief sporten wanneer we over bewegen spreken: laagdrempelige activiteiten zoals wandelen (ontdek alles over lunchwandelen), yoga, tai-chi, of stretchen kunnen prima voor de middag of doorheen de dag plaatsvinden. 

Doe intern een rondvraag bij de medewerkers met de vraag "wie graag een sessie organiseert om zijn of haar sport in de kijker te zetten". Je vindt vast tal van enthousiastelingen alvorens je beroep doet op externe consultants. 

#5 Relaxatiemassage op het werk

Even tot rust komen, de spanning en stress te lijf gaan tijdens de drukte van de dag... heerlijk! Het geven van een korte stoelmassage is een bewezen methode om stress en andere lichamelijk klachten drastisch te verminderen. Eenvoudig en vandaag nog te introduceren op de werkvloer. 

Stoelmassage op het werk

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×