Leestijd: 3 min.

Man aan automaat met gezonde snacks

 

Je wil gezonder leven en je lichaam goede voedingsstoffen gunnen om energiek en gezwind door je dag te vliegen, maar je weet niet zo goed waar te zoeken? Gezonde snacks vinden is niet zo moeilijk als je zou denken, er is gewoon wat alertheid en gezond verstand aan de orde.

In je eigen keuken

De meest eenvoudige en voor de hand liggende plek waar je gezonde snacks vindt, is in je eigen keuken. Je kan makkelijk een yoghurt met chiazaad of een stuk fruit kiezen. Als je meer tijd hebt, kan je aan de slag om zelf gezonde, pure tussendoortjes te maken. Met dank aan de talloze receptideetjes van bijvoorbeeld Sandra Bekkari, Pascale Naessens, Claudia Van Avermaet, Madam Bakster, … !

En de ingrediënten hiervoor vind je makkelijk in je gebruikelijke supermarkt.

Maar laat ons eerlijk zijn, je hebt niet altijd de tijd (of de zin) om zelf aan de slag te gaan. Soms ben je onderweg, maar wil je wel gezond pauzeren en geen rommel naar binnen werken. Op zoektocht dan maar!

Supermarkten

In de supermarkt kan je steeds meer gezonde opties terugvinden en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Denk bijvoorbeeld aan de fruitrolletjes van Bear die je overal vlot kan verkrijgen. 

Er is wel nog wat werk aan de winkel want zo kan je de gezonde snacks bijvoorbeeld nog niet terugvinden aan de kassa waar de supermarkten je willen verleiden tot impulsaankopen

Ook in de koekjes- of snoepafdeling kan je je overweldigd voelen door het grote (vaak nog ongezonde) aanbod op oog- en grijphoogte. Het is soms moeilijk om het gezonde bos door de bomen te zien. Maar gezond wordt een alsmaar belangrijker criterium voor supermarkten, dus het gaat zeker de goede kant op.

Ook sommige van de ‘gezonde’ repen die je in de gezonde rayon kan terugvinden, zijn niet altijd even gezond als ze doen uitschijnen. Check dus altijd even de ingrediëntenlijst op zoek naar verborgen toevoegingen, toegevoegde suikers. Je kan officiële aanduidingen zoals ‘no added sugar’, ‘no palm oil’, ‘high in fibre’, ‘high in proteinals extra leidraad gebruiken in je zoektocht naar een gezond tussendoortje, maar volg ze ook niet blindelings. 

Natuurvoedingswinkels

De tijd waarin je enkel gezonde opties vond in de natuurvoedingswinkels, ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Maar het keuzeaanbod in de natuurvoedingswinkel blijft natuurlijk wel groot. Ga dus zeker eens een nieuwsgierig kijkje nemen in je natuurvoedingswinkel in de buurt en geniet van het uitgebreide aanbod.

Gespecialiseerde websites

Natuurlijk bestaan er ook online oplossingen om gezonde snacks te vinden. Deze websites doen het denk- en selectiewerk voor jou, zodat jij zorgeloos kan genieten van je gezonde pauze. Zo levert JustBite bijvoorbeeld gezonde boxen boordevol lekkere en evenwichtige snacks bij je thuis of op kantoor, voor een heerlijke healthy break!

Onderweg

Een tankstation ga je misschien niet meteen linken aan gezonde snacks, maar als je voorbij de sectie kan stappen van de impulsaankopen, kan je onderweg ook steeds vaker gezonde opties terugvinden. Ga voor een stuk fruit, onbewerkte noten, een rijstwafel, ...

Conclusie

Het aanbod aan gezonde voeding en snacks, wordt steeds meer mainstream en dat is goed nieuws! Je kan in je gebruikelijke supermarkt een mooi aanbod gezonde opties terugvinden.

Het blijft enkel belangrijk om ook bij de opties die op het eerste zicht gezond lijken, kritisch naar de ingrediëntenlijst te kijken. Is het een ellenlange lijst met veel onbegrijpelijke namen? Staat suiker (in z’n verschillende vormen) op de eerste plaats op de lijst? Dan kan je beter voor een andere optie kiezen, wat de claims op de verpakking of de winkel je ook willen doen geloven. 

Wij hebben het werk al voor je gedaan en onze strenge selectieprocedure toegepast op de snacks die we aanbieden in onze snackboxen.

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×