Leestijd: 2 min.

Boundless vegan snack

Er bestaan tal van redenen voor mensen om te kiezen voor een veganistische levensstijl. Ook als je ervoor kiest om af en toe veganistisch te eten, is het handig wanneer je de claim vegan kan spotten op je snack of voedingsmiddel. Zo weet je zeker dat wat je eet, geen producten van dierlijke oorsprong bevat.

De veganistische levensstijl

Wat is het verschil tussen een vegetarische en veganistische levensstijl? Mensen die veganistisch eten, eten helemaal geen producten van dierlijke oorsprong, dus ook geen eieren, zuivelproducten zoals kaas en melk, eieren, …  terwijl vegetariërs zich beperken tot het links laten liggen van vlees, vis en gevogelte.

Omdat het soms moeilijk is om producten van dierlijke oorsprong terug te vinden op het etiket van voedingsmiddelen, kan het zeer handig zijn om af te kunnen gaan op de claim vegan. 

Dierlijke producten vind je namelijk vaak terug in voedingsmiddelen waarin je ze niet zou verwachten. En misleidende vermeldingen kunnen voor verwarring zorgen. Veel bak- en braadproducten bijvoorbeeld vermelden op hun etiket dat ze een “plantaardig product” zijn, terwijl ze toch dierlijke vetten of melkbestanddelen bevatten. Melkwei, melkpoeder, botervet en weipoeder bijvoorbeeld zijn producten van dierlijke oorsprong.

Waarom kiezen voor vegan?

De 3 hoofdredenen om voor veganistisch te kiezen, zijn:

Dierenwelzijn

Een van de meest bekende redenen om voor een veganistische levensstijl te kiezen is om onnodig dierenleed te vermijden. Er bestaan tegenwoordig meer dan genoeg plantaardige alternatieven voor dierlijke producten, zonder dat we moeten inboeten aan levensstandaard of smaak.

Ecologische afdruk 

Een vegan levensstijl heeft ontegensprekelijk een lagere ecologische voetafdruk. De vlees- en zuivelproductie op de huidige schaal is onhoudbaar voor onze planeet, omwille van de grote inname van landoppervlak en de hoge CO2 uitstoot van deze industrieën. Maar ook door de enorme hoeveelheden water die nodig zijn voor de productie van vlees.

Gezondheid

Wat jouw redenen ook zijn om voor een veganistische levensstijl te gaan of om af en toe veganistisch te eten, de claim vegan op de verpakking van je gezonde snacks, kan jouw guideline zijn naar gezond pauzeren.

Wist je dat veel van de snacks in het JustBite assortiment vegan friendly zijn? Met een assortiment van meer dan 250 snacks op basis van pitten, noten, zaden, groenten of fruit is er voor iedere smaak en voorkeur zeker genoeg keuze en variatie. Ontdek het aanbod voor thuis of op kantoor.

 

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×