Leestijd: 5 min

Snack review Nova

De gezonde drankjes van Nova passen wonderwel in het JustBite assortiment en we leggen je graag uit waarom.

Omdat we bij JustBite willen zorgen dat jij alles uit je gezonde pauzemoment kan halen, selecteren we onze snacks op zeer strenge, maar rechtvaardige wijze. En omdat een pauzemoment soms ook een drankje kan gebruiken, gingen we op zoek naar een drankje dat aan onze selectiecriteria kon voldoen.

Daarom stellen we je in deze snack review graag voor aan de gezonde energiedrankjes van Nova en waarom zij hun plekje in onze gezonde snackboxen meer dan verdiend hebben!

Nova, organic energy

Nova, opgericht in 2016 door Kevin en Rolf, heeft een zeer duidelijke missie: de beste en gezondste functionele energiedrank aanbieden die bovendien uitsluitend biologische bestanddelen bevat. Rolf en Kevin wilden niet een louter aangepaste versie van bestaande energiedranken op de markt brengen. Daarom startten ze van nul om zo tot een echt gezond energiedrankje te komen, een 100% biologisch drankje dat lichaam en geest stimuleert en tot rust brengt dankzij de eigenschappen van de natuurlijke ingrediënten. Geen onaangename koffie-rush en zeker geen vervelende energiedips, geen aanslag op je bloeddruk en niet de nadelige effecten van de synthetische bestanddelen en bergen suiker van de traditionele energiedrankjes op de markt.

Nova drankjes willen jou langdurig energie geven voor je dag en tegelijkertijd jouw lichaam, geest en zenuwstelsel in balans brengen.

Nova gaat ervoor: Jou op een gezonde, en vooral ook lekkere, manier jouw stressniveau naar een aanvaardbaar niveau brengen, je focus en energie opkrikken en dat alles zonder die geforceerde, overmatige stimulatie (met bijbehorend nerveus gevoel) die we gewend zijn van de traditionele energiedrankjes.

Snacks in de kijker: Nova Energy Drinks

Deze snack review stelt jou voor aan de biologische energiedrankjes van Nova. Heerlijk verfrissend en verrassend van smaak met enkel positieve effecten op je lichaam! Geen vervelende cafeïne-rush en geen lastige energiedip achteraf!

Wij zijn zeer enthousiast dat we 3 verschillende smaken van de Nova dranken kunnen aanbieden in onze gezonde snackboxen om de beleving van jouw gezond pauzemoment écht compleet te maken.

Passievrucht, mango en munt

Exotische passievrucht en zacht zoete mango gecombineerd met frisse munt, voor een verfrissende en exotische smaaksensatie die jou meteen in een zonnige opperbeste stemming brengt.

Granaatappel, blauwe bes en gember

Frisse, zoetzure granaatappel voor een vleugje Midden-Oosten gecombineerd met zachte aardse blauwe bes. En om het af te werken een zacht pittige en warme toets van gember voor een afdronk met extra pit en een subtiele bitterheid.

Sinaasappel, vlierbloesem en limoen

Een combinatie die jou meteen naar de Middellandse Zee voert! Zonnige sinaasappel en frisse limoen voor die heerlijke citrusbeleving met friszoete vlierbloesem om de perfecte balans te ervaren tussen zoet en zuur.

Waarom zitten de drankjes van Nova in het JustBite assortiment?

Je moet als gezonde snack echt the extra mile gaan om je plekje in het JustBite assortiment te verdienen en dat geldt natuurlijk ook voor gezonde drankjes! Elke snack en drankje wordt steeds onderworpen aan ons streng selectieproces waarbij we kijken naar de samenstelling, de ingrediënten maar vooral ook de smaak!

We tonen je graag meer in detail waarom we de biologische energiedranken van Nova een plekje hebben gegeven in onze gezonde snackboxen!

Ingrediënten

De ingrediënten van de Nova drankjes zijn steeds van 100% biologische oorsprong. Ze bevatten geen kunstmatige ingrediënten en ook geen bewaarmiddelen.

Elk drankje bevat een weldoordachte mix van een aantal krachtige natuurlijke ingrediënten die een positieve invloed hebben op je lichaam en geest:

 • Groene thee
 • Groene thee bezorgt jou het nodige concentratievermogen en die heldere geest zonder de nerveuze rush waarmee koffie je opzadelt. Bovendien is groene thee rijk aan antioxidanten.

 • Schisandra
 • Een natuurlijke topper die je stress en vermoeidheid aanpakt en je energie en uithouding naar een hoger niveau tilt.

 • Rode Koreaanse ginseng
 • Een echte blijmaker want ginseng helpt jouw stemming te verbeteren en moodswings tegen te gaan. Hij geeft jouw immuunsysteem en bloedcirculatie ook nog een boost en verhoogt je vitaliteit. 

 • Groene koffiebonen
 • De gedecafeïneerde koffiebonen stimuleren je metabolisme en helpen de hoeveelheid slechte cholesterol verlagen

 • Guarana
 • Vermoeid? Dan is Guarana jouw partner-in-crime want hij pakt jouw mentale en fysieke vermoeidheid natuurlijk aan. Guarana is jouw trage energieleverancier zodat jij langer door kan.

 • Ginkgo Biloba
 • Nog zo een krachtig hulpmiddel van de natuur. Ginkgo Biloba verbetert jouw geheugen en cognitieve functies, brengt jou in opperbeste stemming en heeft ook nog eens ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen!

 • Reishi paddenstoel
 • Een paddenstoel met krachtige eigenschappen! Hij krikt jouw energieniveau omhoog en je bloeddruk omlaag, maar ook je immuunsysteem krijgt een boost en deze paddenstoel helpt jouw lichaam ontgiften.


  De Nova drankje bevatten dus stuk voor stuk krachtige ingrediënten met elk hun gezondheidsvoordelen. Wat ze zeker niet bevatten zijn toegevoegde suikers en synthetische toevoegingen zoals taurine.

  Smaak

  De Nova drankjes smaken heerlijk verfrissend. Ze zadelen je trouwens niet op met dat vervelende plakkerige mondgevoel zoals de meeste traditionele energiedrankjes op de markt. Evenmin krijg je net meer dorst na een Nova drankje. Ze lessen je dorst op een gezonde, lekkere en verrassende manier. 

  Ze hebben steeds een lichtzoete smaak en met hun 3 verschillende smaken, is er zeker voor ieder een favoriet te ontdekken!

  Samenstelling

  Om in het JustBite assortiment te mogen shinen, is smaak zowat het belangrijkste criterium, maar ook een gezonde, evenwichtige samenstelling is van groot belang.

  De Nova drankjes zijn steeds 100% biologisch, volledig vegan en glutenvrij. Ze zijn bovendien laag in calorieën en nog belangrijker, ze hebben een lage glycemische index en bevatten geen toegevoegde suikers.

  Wat dus betekent dat ze jou langzaam voorzien van energie en je niet opzadelen met pieken en dalen. Geen grote hoogtes met bijbehorende nervositeit gevolgd door lage dalen in energie dus. Ze houden jouw bloedsuikerspiegel stabiel en dat zorgt ervoor dat jij doorheen de dag genoeg energie hebt en je optimaal kan concentreren. 

  Conclusie

  Een Nova drankje is meer dan gewoon een energiedrankje. Het is een stabiele energieleverancier met een aantal gezondheidsvoordelen in een (milieuvriendelijk) blikje! Door de langzaam vrijkomende cafeïne en de natuurlijke, langzame suikers hoef jij je geen zorgen te maken over ongewenste nervositeit of onaangename energiedips en kan jij heerlijk geniet van je gezonde pauze. Je ontdekt de 3 verrassende smaken in onze boxen, welke wordt jouw favoriet?

  Ontdek onze snackboxen

  Zin in gezondere snacks?

  Als relatiegeschenk

  Voor mezelf & familie

  ×