Een heerlijke JustBite-snack word je niet zomaar. Als gezonde snack moet je eerst en vooral slagen voor ons strenge selectieproces en goed bevonden worden door ons smaakpanel. In onze snack reviews delen we graag een inkijk in ons selectieproces en delen we onze bevindingen over telkens een andere snack.

Deze snack review stelt je graag voor aan de AHARAbars van Spoons of Taste!

Spoons of Taste, functional snacks good for the gut and the planet

Snack review Aharabar Spoons Of Taste - JustBite Approved

Spoons of Taste, een food-tech startup uit München, heeft tot missie om snacks te creëren die ons die energie teruggeven die we nodig hebben voor een positieve en gezonde levensstijl. Ze willen de transitie versnellen van ongezonde snacks met hoge en vooral lege calorieën, met lage voedingswaarde, bomvol suiker en dierlijke producten naar plant-based en gezonde tussendoortjes voor op kantoor of onderweg. Snacks die goed zijn voor ons én voor de planeet!

Ze willen van ieders pauzemoment een evenwichtig moment maken, zodat jij zonder zorgen kan uitkijken naar je koffiepauze, jezelf kan trakteren op gezonde, voedzame producten en je opperbest kan voelen, zonder suikerdips en met volle concentratie! Ze gaan voor echt voedzame snacks die lief zijn voor je gezondheid, je mind en voor de planeet.

Snacks in de kijker: AHARAbar Zesty Apple, Rich Brownie en Sweet Beet Aronia

Snack review Aharabar Spoons of Taste - smaken

Elke AHARAbar brengt unieke gezondheidsvoordelen, zoals energie, kracht en veerkracht, en ze geven jou de nodige ondersteuning doorheen de dag dankzij de spirulina, ashwagandha en rozenbottel. Een enkele reep brengt jou maar liefst 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C en E!

Al de AHARAbars zijn vezelrijk, rijk aan antioxidanten en adaptogenen en bevatten plantaardige proteïnen van pompoen- en zonnebloempitten en hennepzaad.

Je vindt de heerlijke AHARAbars in onze snackboxen in 3 verrassende smaken:

Zesty Apple: een verwennend momentje met frisse appel en warme kaneel. Een zalige reep vol krachtige ingrediënten zoals spirulina, hennep, proteïne uit pompoenpitten, ....

Rich Brownie: een chocolade klassieker! Zachte cacao gemengd met friszoete en vrolijke sinaasappel. Met een heerlijke ashwangandha twist en tjokvol vitamines en proteïnen uit hennep en zonnebloempitten.

Sweet Beet Aronia: een zoete en decadente reep met extra Gingko power! Zoete rode biet met verrassende toetsen van Aronia bessen en bomvol vitamines en proteïnen uit hennep en zonnebloempitten.

Waarom zitten de snacks van Spoons of Taste in het JustBite assortiment?

Als gezonde snack moet je ons overtuigen om je plekje te verdienen in het JustBite assortiment. Een plekje in onze gezonde snackboxen krijg je enkel als je als snack slaagt voor onze strenge selectiecriteria. We leggen je graag meer in detail uit waarom de AHARAbars van Spoons of Taste zeker passen in onze gezonde snackboxen!

Eerst en vooral leunt de missie van Spoons of Taste heel nauw aan bij onze missie: de wereld een beetje gezonder maken, pauze na pauze! 

De missie van Spoons of taste:

We take responsibility for the world of tomorrow. Full of drive, power, fun and good taste, we give our best every day. Together, for the place we live in.

Uiteraard uit dit zich ook in de gebruikte ingrediënten, smaak & samenstelling van hun producten:

Ingrediënten

De AHARAbars bevatten stuk voor stuk enkel natuurlijke en biologische ingrediënten en zijn allemaal plant-based. Ze bevatten geen geraffineerde suikers en zijn bovendien glutenvrij!

We gaan ook graag wat dieper in op een aantal ingrediënten die toch heel erg mooie gezondheidsvoordelen voor je meebrengen:

Snack review Aharabar Spoons Of Taste - ingrediënten

Spirulina:

Spirulina is een echte groene superheld. Deze blauwgroene zoutwateralg bestaat uit maar liefst drie vierde eiwitten en is zo dus een super geconcentreerde eiwitbron voor jouw lichaam. 

Bovendien geeft Spirulina je tal van belangrijke mineralen die jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren, denk maar aan ijzer, magnesium en calcium en de nodige vitaminen, zoals A, C, B1 en B2, …

Spirulina staat erom bekend een goede energiebron te zijn, je darmflora in balans te brengen en het immuunsysteem te boosten. En hij helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat dan weer helpt om langer zonder honger door te kunnen!

Ashwangandha

Ashwangandha is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Ayurveda en is een adaptogeen, een kruid dat erom bekend staat om je lichaam in balans te helpen brengen en fysieke en mentale stress kunnen helpen verminderen. 

Het is een goede ondersteuner voor je concentratie en je geheugen, heeft een stressverlagend effect en heeft een positief effect op je bloeddruk en je immuunsysteem. Zo wordt jouw pauzemoment écht een rustgevend momentje!

Aronia bessen

De Aronia bessen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en bevatten zeer veel antioxidanten. Antioxidanten beschermen jouw lichaam tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en gaan zo ook vroegtijdige veroudering tegen.

Deze krachtige besjes bevatten ontzettend veel vitamine C en deze vitamine boost niet enkel je immuunsysteem, maar is ook een goede ondersteuning voor jouw lichaam om ijzer op te nemen dat dan weer instaat voor het optimale functioneren van je lichaam! Een klein maar zeer krachtig besje dus!

Smaak

Hoe de gezonde snacks smaken is eigenlijk het allerbelangrijkste criterium. Want onze gezonde snackboxen hebben als doel om jou te laten genieten van je gezonde pauzemoment. 

We kunnen je met een gerust hart verklappen dat de AHARAbars zalig zijn. De 3 smaken zijn heerlijk verrassend en ze hebben een heel aangename textuur. Een heel goede en lekkere keuze dus voor je gezond pauzemomentje.

Samenstelling

De AHARAbars zijn rijk aan vezels en geven jou dus langer een verzadigd gevoel. Vezels zijn een heel belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon, ze zorgen voor een gezonde darmtransit en staan mee in voor de preventie van tal van chronische ziekten. Fijn dus als je snack jou al een eindje op weg helpt naar een voldoende dagelijkse vezelinname.

Bovendien zijn ze ook rijk aan antioxidanten, vitamines en adaptogenen zodat jij jouw lichaam kan wapenen tegen de uitdagingen van elke dag.

Adaptogenen zijn plantenextracten die ervoor gekend staan een rustgevend effect te hebben op ons zenuwstelsel. Ze kunnen een positieve invloed hebben op onze stemming en onze cognitieve prestaties verbeteren. Handig als jouw gezonde snack je hiermee op weg helpt, toch?

De plantaardige proteïnen van pompoen- en zonnebloempitten en hennepzaad zorgen er ook voor dat jij langer door kan zonder honger en je optimaal kan concentreren en helpen jouw lichaam sneller herstellen na een inspanning.

De AHARAbars zijn trouwens glutenvrij en vrij van noten en soja, zodat jij zorgeloos van je snack kan genieten.

Conclusie

De AHARAbars zijn een evenwichtige keuze voor een gezond pauzemomentje. Handig voor op kantoor en voor onderweg.

Ze verwennen je niet enkel met hun heerlijke smaak, ze houden ook je geest scherp en blij doordat ze bomvol vitamines, proteïnen en adaptogenen zitten. En ze zijn gewoon ook heel erg lekker, wij zijn absoluut fan!

Je kan de AHARAbars ontdekken in onze snackboxen en je heerlijk laten verrassen tijdens je volgende pauzemoment.

Ontdek onze snackboxen

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×