Leestijd: 3 min

Gezonde chips van Food2Smile

Het JustBite assortiment wordt zorgvuldig samengesteld aan de hand van een aantal strenge selectiecriteria waaraan onze snacks moeten voldoen. Je moet als snack wel wat in je gezonde mars hebben om deel uit te mogen maken van ons heerlijk en gezond assortiment. Daarom gaan we in onze snack reviews graag gedetailleerd in op de snacks die we hebben geselecteerd.

In deze snack review stellen we je graag voor aan de snacks van Food2Smile en waarom ze deel uitmaken van ons assortiment.

Food2Smile. No sugar! That’s sweet!

Food2Smile heeft z’n naam niet gestolen, want dankzij hun suikervrije en verantwoorde tussendoortjes verschijnt er vast en zeker een glimlach op je gezicht.

Miriam, de oprichtster van Food2Smile, heeft haar jarenlange ervaring als voedingsdeskundige voor gezinnen ingezet om zelf suikervrije en gezondere snacks te ontwikkelen. De motivatie hiervoor? Ze vond in haar zoektocht naar producten voor een verantwoord verwenmoment geen enkele optie die voldeed aan haar criteria. En zo werd Food2Smile geboren.

Food2Smile heeft als doel om verantwoord én vooral ook lekker snacken mogelijk te maken. Want Food2Smile en JustBite zijn er van overtuigd dat snacken zeker past in een gezond voedingspatroon met voldoende beweging, op voorwaarde dat je kiest voor gezondere snacks. En dat is waar Food2Smile steps in met lekkere snoep, chips en chocolade waarvan je met een gerust hart kan genieten.

Al hun producten zijn gegarandeerd vrij van toegevoegde suikers en bevatten grotendeels alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen afkomstig uit groente, fruit en kruiden.

90% van het Food2Smile assortiment is bovendien vegan, glutenvrij en lactosevrij. 

Ze dragen met hun gebalanceerde snacks zonder nasties dus bij aan een gezondere wereld. Maar Food2Smile wil ook werken aan een betere wereld voor iedereen en steunt, net zoals JustBite dat doet, een goed doel. Elk Food2Smile product waarvan jij geniet, draagt namelijk bij aan de stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren door moeilijke financiële omstandigheden thuis, toch kunnen genieten van een fijne verjaardag dankzij een verjaardagsbox.

Met de snacks van Food2Smile in jouw JustBite snackbox eet je dus goed en doe je goed tegelijk.

Snack in de kijker: Popped Chips

De heerlijke hartige Popped Chips van Food2Smile geven jou een verantwoord en gezonder alternatief voor die momenten wanneer je in the mood bent voor een zoute, crunchy snack. Ze zijn bovendien handig verpakt in een portie voor 1 persoon zodat je ook heerlijk kan genieten onderweg.

Gezonde chips Food2Smile paprika

De Popped Chips bestaan in 3 onweerstaanbare smaken.

Popped Chips Classic 

Al het lekkere van een heerlijk zakje chips, met tot wel 60% minder nasty vettigheid. Dat kan dankzij dit zakje verantwoorde verwennerij. Met deze zoute klassieker kan je guilt free genieten van een crunchy snackmomentje.

Popped Chips Paprika 

Nog zo’n all time favourite: paprikachips!

Je favoriete serie bingen en ondertussen genieten van iets lekkers, dat toch verantwoord is?

Vlei je gerust neer met je zakje Popped Chips paprika, we’ve got you covered.

Popped Chips Salt&Pepper 

Mag het voor jou wel iets pikanter en wil je aan je verantwoord snackmomentje wat extra pit toevoegen? Dan is de Popped Chips met Salt&Pepper vast helemaal jouw ding.

Gezonder snacken met een extra kruidig kantje.

Waarom zitten de Popped Chips van Food2Smile in het JustBite assortiment?

Zoals je vast wel weet, raak je als snack niet zomaar binnen in ons assortiment. Eerst moet een snack slagen voor ons strenge selectieproces, waarbij we kijken naar de ingrediënten, de samenstelling en natuurlijk de smaak. De Popped Chips werden gewikt, gewogen en goed bevonden. We vertellen je graag waarom deze hartige snacks van Food2Smile zijn geslaagd voor onze test.

Ingrediënten

Deze chips bevatten in tegenstelling tot de klassieke gefrituurde chips, heel weinig vet - tot wel 60% minder. Ze zijn ook een goede bron van proteïne omdat ze gemaakt zijn van de helft soja en de helft aardappel. Bovendien bevatten ze uitsluitend natuurlijke smaakstoffen en dus no nasties

Samenstelling

De Popped Chips kunnen dankzij hun gebalanceerde samenstelling een aantal gezondheidsclaims aanvinken die voor JustBite heel erg belangrijk zijn. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje.

Bron van eiwitten

Doordat ze gemaakt zijn van de helft aardappel en de helft sojastukjes, vormen de Popped Chips een goede bron van eiwitten. Waarom is dat dan zo’n goede zaak dat je snack rijk is aan eiwitten? Proteïnen of eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Ze staan onder meer in voor een goede opbouw en een optimaal herstel van je spieren. Ze zijn een belangrijke energieleverancier voor ons lichaam en geven je langer een verzadigd gevoel.

Hierdoor zijn ze ook bijzonder geschikt voor sporters.

Vezelrijk

Ook vezels spelen een belangrijke rol in een gezond voedingspatroon en de Popped Chips bevatten lekker veel vezels die jou langer helpen doorgaan zonder hongergevoel.

Vezels staan ook mee in voor een blije buik want ze zorgen voor een vlotte spijsvertering en staan in voor de preventie van tal van chronische ziekten.

Geniet dus maar heerlijk van die Popped Chips, je buik geniet mee.

Geen toegevoegde suikers

De baseline van Food2Smile is niet voor niets, ‘No sugar! That’s sweet’. De producten van Food2Smile en dus ook de Popped Chips bevatten géén toegevoegde suikers en zo hebben we het graag!

Misschien verwacht je het niet meteen maar traditionele chips bevatten ook best veel toegevoegde suikers. Ze zijn dus geen goede keuze voor een gezonde snack. Maar de Popped Chips dus wél.

Vegan

Kies jij bewust voor een vegan levensstijl of wil je af en toe producten van dierlijke oorsprong laten voor wat ze zijn? Jij kan met een gerust hart genieten van de Popped Chips van Food2Smile want alle chips zijn gegarandeerd vegan.

Glutenvrij 

Of je nu glutenvrij moet eten of gewoon af en toe kiest voor glutenvrij, het blijft handig om te weten dat jouw verantwoorde tussendoortje geen gluten bevat. En deze heerlijke knapperige chips bevatten dus zeker geen gluten.

Smaak

De smaak van een gezonde snack blijft natuurlijk het allerbelangrijkste criterium en daarom heeft ons smaakpanel zich met volle toewijding op de smaaktest van de Popped Chips toegelegd. En onze conclusie is unaniem enthousiast.

De Popped Chips hebben de onontbeerlijke crunch die je verwacht van chips en de kruiding is goed gebalanceerd, van zacht ziltig over verrassende paprika tot pittige peper en zout. Als je het zakje opentrekt, word je verrast door een aangename chipsgeur én smaak. Absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een gezonder hartig tussendoortje.

Conclusie

De Popped Chips van Food2Smile verdienen zeer zeker hun plekje in de JustBite snackboxen. Ze helpen jou om verantwoord te snacken dankzij hun gebalanceerde samenstelling en pure ingrediënten. En ze zijn gewoon echt heel erg lekker.

Chipsfans komen dankzij deze snack zeker aan hun trekken én zijn tegelijk lief voor hun lichaam.

Proef ze vooral zelf en ontdek de Popped Chips van Food2Smile in onze snackboxen voor thuis of onze snackboxen voor op kantoor!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×