Onze duurzame aanpak

JustBite streeft naar een betere wereld voor iedereen. Daarom houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk

In het kort

Ook wij dragen ons steentje bij voor een meer duurzame samenleving. Daarmee zetten we onze schouders onder Sustainable Development Goals 2, 12 en 13.

  • Onze snacks zijn plantaardig - met uitzondering van één (h)eerlijke reep van duurzaam krekelmeel
  • We kiezen voor duurzame snackverpakkingen 
  • We reduceren de gereden kilometers door maandelijks te leveren
  • We nemen actie tegen voedselverspilling

Plantaardige snacks, goed voor jou & voor de natuur

Onze aarde staat onder druk, we lopen tegen haar grenzen aan. Het is hoog tijd voor verandering: we moeten met z’n allen meer plantaardig eten

Zo’n 25% van alle broeikasgassen komt van de voedingsindustrie, 15% alleen al van de productie van vlees en zuivel. Ook ontbossing - want landbouw heeft ruimte nodig - en waterverbruik maken van de voedingsindustrie een van de meest vervuilende en gulzigste sectoren ter wereld. Dat moet anders, zowel voor mens, dier als de planeet.

En niet alleen onze planeet heeft baat bij een shift naar plantaardige voeding. Door meer granen, peulvruchten, groenten, fruit, zaden en noten te eten, verkleint het risico op obesitas, hart- en vaatziekten en andere welvaartsziekten.

Daarom zijn onze gezonde snacks helemaal plantaardig - met uitzondering van onze KRIKET, een (h)eerlijke reep op basis van duurzaam krekelmeel, een alternatieve vorm van proteïne.

Duurzame & milieuvriendelijke verpakkingen

Al onze  eigen verpakkingen en geschenkdozen zijn FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat ze gemaakt zijn van karton uit duurzaam beheerde bossen of recyclage.

Ook onze snackleveranciers verpakken hun snacks duurzaam in dunne, zuivere folies die 100% recycleerbaar zijn. Daardoor blijven producten langer houdbaar, want bij biobased packaging is de houdbaarheid veel korter. Omdat JustBite voedselverspilling wil tegengaan - en omdat bio-afbreekbare folies nog te weinig gerecycleerd worden, is zulk verpakkingsmateriaal op dit moment de beste keuze. 

Ecologisch leveren

JustBite werkt samen met bpost en DPD. Logistiek de beste oplossing, want zij bundelen hun pakketjes voor hun dagelijkse bezorgingen. 

We leveren onze gezonde snackboxen één keer per maand en niet wekelijks of tweewekelijks. Geschenkboxen bezorgen we natuurlijk op de afgesproken datum. We vragen dan wel om zoveel mogelijk te leveren op één adres, zoals uw bedrijf.

Nee tegen voedselverspilling

We managen onze stock zo goed mogelijk. Zo vermijden we voedselverspilling. Nadert een product toch de vervaldatum, dan doneren we dat aan de lokale voedselbank.

Om dezelfde reden promoten we in onze snackboxen ook gevriesdroogd fruit, omdat dat langer houdbaar is en 95% van de voedingswaarde behouden blijft. Vers fruit bederft sneller en belandt daarom - ook op kantoor - sneller in de vuilnisbak. 

Met onze FSC-gecertificeerde boxen en door de duurzame snackverpakkingen van onze leveranciers verminderen we de kans op voedselverspilling.

Hap voor hap naar een betere wereld.

Bij JustBite proberen we onszelf en onze aanpak elke dag te verbeteren, zodat we met onze small bites een nog biggere difference kunnen maken. We staan open voor suggesties en tips, want er is altijd ruimte voor verbetering -  en als kleine start-up willen we vooruit!

Ben je of ken je een merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt? Produceer je voedzame en gezonde snacks? Dan verdien jij misschien wel een plek in ons assortiment. We staan open voor nieuwe samenwerkingen! Stuur ons een bericht.

 

Ontdek de andere ingrediënten van ons duurzaamheidsverhaal

 

 

×