Leestijd: 3 min
Fika-moment met je collega's

 

Zweden is niet enkel het land van ABBA, kötbullar en prachtige natuur. Het is ook het thuisland van een gezond kantoorritueel waar wij bij JustBite heel erg in geloven: Fika! Het pauzemoment waar ze in Zweden massaal voor gaan.
En als wij één ding willen bereiken, is het wel dat mensen bewust en gezond kunnen genieten van hun pauzemoment met een gezonde, lekkere snack.

Stop! Fika-time!

Wat is dat nu die Fika en waarom zweren de Zweden er zo hard bij?

Kort gezegd is Fika bewust even stoppen met je activiteiten en een korte pauze nemen weg van je bureau, waarbij je geniet van een kop koffie of thee en iets lekkers.

Maar het is ook zoveel meer dan dat! Het is een gepland moment om even echt stil te staan, samen met vrienden en/of collega’s. Het geeft je de kans om gezond te pauzeren en echt te connecteren met anderen. Het geeft je lichaam en je geest even een welverdiend pauzemoment om daarna verkwikt en verfrist met volle concentratie verder te kunnen werken.

Maar het biedt jou en je werknemers ook een momentje van reflectie en de mogelijkheid om het hoofd even leeg te maken. En zo komt er plaats vrij voor frisse, geniale en fantastische ideeën!

We spraken trouwens eerder al met Lesley Arens over het belang van zo’n informeel pauzemoment in onze podcast en het belang van Fika hierin.

Gezond fika-en

Onze missie is om iedereen aan het Fika-en te krijgen, maar dan wel de gezondste versie ooit. We laten de kanelbullar achterwege en bieden jou een gezonde Fika-variant want de kantoorpauzes hoeven niet volgepropt te worden met suikerrijke snacks en de bijbehorende sugar highs en lows.

We maken het met onze boxen voor op kantoor supermakkelijk om je werknemers een gezond tussendoortje aan te bieden. Wij doen namelijk de selectie voor jou en enkel de snacks die aan onze strenge selectiecriteria voldoen, mogen onze klanten verwennen. Zo ben je zeker dat je je werknemers makkelijk een gezond alternatief aanreikt. Laat je werknemers dus duidelijk voelen dat je hen waardeert en belang hecht aan hun gezondheid en welbevinden. 

We willen jou de handvatten bieden om je werknemers te helpen om makkelijk te kiezen voor een gezonde levensstijl en bewuster te gaan genieten van hun pauzemoment. Dit doen we niet enkel met onze boxen, maar ook met leuke informatiekaartjes over gezonde voeding in elke box en met onze pause & learn workshops. Tijdens deze workshops geven we jouw werknemers op een leuke manier praktische informatie over gezonde voeding en gezond pauzeren, vergezeld van een lekker en gezond hapje natuurlijk!

Waarom is gezond pauzeren zo belangrijk?

Door je lichaam gezonde snacks te geven en bewust tijd te maken voor een pauze, zorg je ervoor dat je jezelf de juiste energie geeft om zonder pieken en dalen en met volle concentratie te knallen. Door bewust pauze te nemen en informeel contact te maken met anderen, geef je je geest ook de kans om even kort op te laden. 

Gezond pauzeren helpt om

  • de productiviteit te stimuleren
  • het welzijn op het werk te verhogen
  • het stressniveau te verlagen

En het is gewoon ook echt leuk! 🤩

De voordelen op korte en lange termijn van gezonde voeding zijn zo groot, dat het de moeite waard is om stapje voor stapje verandering teweeg te brengen bij jezelf en je werknemers.

Wij willen jou hierbij graag een handje helpen, door jouw werknemers en jezelf een beetje gezonder te maken, pauze na pauze. Ga dus ook voor een gezond Fika moment met je werknemers!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×