Leestijd: 5 min

JustBite snack review: Seamore

Bij JustBite zijn we streng in onze selectie en als snack moet je the extra mile gaan om je plekje in onze gezonde snackboxen te verdienen.

In onze snack reviews nemen we je mee doorheen dit selectieproces en tonen we je waarom een snack is geselecteerd om jou te mogen trakteren op een healthy break.

Deze keer nemen we de Seaweed Chips van Seamore onder de loep!

Seamore: Some seaweed, we seamore

Het verhaal van Seamore begon tijdens een heerlijke familievakantie. Willem, de oprichter van Seamore, dacht dat hij een heerlijk bord pasta aan het eten was, terwijl hij eigenlijk aan het genieten was van een zalig bordje zeewier. Een openbaring van formaat!

Het werd vanaf die dag zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van nieuwe culinaire mogelijkheden met zeewier. Om een gezondere toekomst te verzekeren voor onze planeet en een meer duurzame voedingsbron te bieden aan de groeiende wereldbevolking.

Seamore wil ervoor zorgen dat zeewier een plekje krijgt op ons dagelijks bord!

En dit doen ze door sinds 2015 gezonde, heerlijke en duurzame alternatieven te bieden voor al die dingen waar we dol op zijn, zoals chips, pasta, wraps, …

Het is de lekkerste manier om de planeet te redden.

Snack in de kijker: Seamore's Seaweed Chips

Heerlijk genieten van een chipsmomentje zonder je je daarna slecht te voelen? Dat kan met de Seaweed Chips van Seamore! Deze groene tortilla chips met zeewier zijn gezonder voor jou en beter voor onze planeet. Deze duurzame snack geeft jou een blije buik en een blij geweten. De subtiele smaak en lekkere crunch zullen het heel moeilijk maken om de zak weg te leggen, maar dankzij de gezonde samenstelling hoeft dit niet!

JustBite snack review: seaweed chips van seamore

De Seaweed chips bestaan in 3 verrassende smaken:

  1. Seaweed Chips Original: subtiel gezouten voor een authentiek snackmomentje
  2. Seaweed Chips Surfin’ Sweet Chilli: voor degenen die graag aan het kraken gaan met een heerlijk verrassende en evenwichtige mix tussen zoet en hartig
  3. Seaweed Chips Spicy Sushi: voor een zalig hartige crunch met een toets van oppeppende wasabi

Waarom zitten de Seaweed Chips van Seamore in het JustBite assortiment?

Dat een snack lekker is, is natuurlijk de allereerste reden om in ons assortiment te mogen knallen. Maar ook de ingrediënten en de samenstelling zijn van het allergrootste belang. Wij screenen al onze snacks op hun ingrediënten en samenstelling zodat jij met een gerust hart kan genieten van jouw gezonde snack. Ook de Seaweed Chips hebben we grondig bestudeerd.

Zeewier

Naast onder andere maïsbloem, bevatten de Seamore Seaweed Chips ook heerlijk veel zeewier. En dat is goed nieuws voor je lichaam én de planeet.

Met elke 100 gram van deze lekkernij trakteer je jezelf op 35 gram van deze groene superfood recht uit de zee.

Groen is goed voor je

De gezondheidsvoordelen van zeewier zijn talrijk en het is maar wat handig dat je gezonde snack deze groene superheld bevat!

Zo bevat zeewier veel belangrijke vitaminen en mineralen. Zeewier is een goede bron van vitamine B1, calcium, fosfor, jodium, magnesium, natrium, ijzer, …

Al deze vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol in het goed functioneren van je lichaam zodat jij optimaal gezond kan zijn. Het is niet altijd even eenvoudig om alle mineralen en vitaminen voldoende binnen te krijgen en deze gezonde snack kan je helpen om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen.

Duurzaam

Seamore ziet de oceaan als onze boerderij voor een meer duurzame en gezonde toekomst van onze voeding. Want zeewier heeft geen schaars land of drinkwater nodig om te kunnen groeien!

Samenstelling

Net zoals de ingrediënten en de smaak ontzettend belangrijk zijn, is ook de samenstelling van groot belang om te kunnen spreken van een gezonde snack. De Seaweed Chips kunnen een aantal belangrijke gezondheidsclaims afvinken waardoor ze absoluut een gezonde keuze zijn!

Vegan

Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer en meer voor vegan te gaan. Zowel uit gezondheidsoverwegingen als uit bezorgdheid om het milieu. 

Het is soms moeilijk om producten van dierlijke oorsprong te spotten op het etiket. Als jij (af en toe) voor een vegan levensstijl gaat, kan je met een gerust hart genieten van de Seaweed Chips!

Glutenvrij

We hebben geen gluten nodig in onze voeding en glutenvrij eten kan gezonde variatie brengen in je voedingspatroon.

Misschien kies je ervoor om af en toe gluten te laten voor wat ze zijn of misschien kan jij absoluut geen gluten verdragen? Je mag erop rekenen dat de Seaweed Chips volledig glutenvrij zijn!

Vezelrijk

Vezels zijn de beste vrienden van een blije buik. Vezels geven jou langer een verzadigd gevoel, zorgen mee voor een gezonde spijsvertering en staan mee in voor de preventie van tal van chronische aandoeningen. Vezels vormen een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon en het is heel erg belangrijk om aan een voldoende vezelinname te komen per dag.

Deze chips kunnen jou hiermee een handje helpen! Bovendien zullen de Seaweed Chips ervoor zorgen dat je langer door kan gaan zonder hongergevoel, dankzij het hoge vezelgehalte.

Lekker snacken en tegelijk goed voor je lichaam zorgen. Van een win-win gesproken!

Smaak

De Seaweed Chips zijn niet enkel gezond en duurzaam, ze zijn ook nog eens om je vingers-bij-af-te-likken-lekker! Hun knapperige textuur geeft je die heerlijke chipsvibe.

Ze zijn zalig lekker om zo puur te eten of met een heerlijke dip (guacamole por favor!) om een extra touch aan je snackmoment toe te voegen.

En van die frisgroene kleur kan je eigenlijk alleen maar vrolijk worden.

Conclusie

Ons smaakpanel was unaniem fan van de Seaweed Chips en we zijn er zeker van dat jij er ook dol op zal zijn. De Seaweed Chips kunnen jong en oud charmeren en het is ontzettend fijn dat je dankzij deze topper vol zeewier ook aan je gezondheid werkt tijdens het snacken.

Probeer het vooral zelf uit, want je vindt de Seaweed Chips terug in onze snackboxen!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×