Snack review Zenko

Wil je als snack graag je plekje verdienen in het gezonde JustBite assortiment? Dan moet je al behoorlijk wat gezonds in je mars hebben. We onderwerpen al onze snacks steeds aan een uitgebreid en streng maar rechtvaardig selectieproces vooraleer we snacks toelaten in onze gezonde snackboxen. In deze snack review delen we graag met jou waarom we zo’n fan zijn van de snacks van Zenko Superfoods.

Zenko Superfoods - explore the world of superfood snacking

Zenko Superfoods, opgericht in 2019, voorziet ons van gezonde snacks op basis van nieuwe superfoods. Hun missie is om die superfoods om te zetten in heerlijke, voedzame en gezonde snacks en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met natuurlijke superfood snacks die duurzaam worden geteeld in hun land van oorsprong. Zenko Superfoods werkt steeds rechtstreeks samen met de lokale boeren in een ‘seed-to-snack’ model zodat de lokale boeren en gemeenschappen optimaal ondersteund worden.

Ze willen de wereld verder verkennen en nog meer superfoods ontdekken om de consument gezonde, voedzame en heerlijke snacks te kunnen aanbieden. Hun doel is om steeds de lokale gemeenschappen te betrekken en rechtstreeks met hen samen te werken om zo samen aan een duurzame economie te kunnen bouwen. Door super lokaal te werken en een zaad-tot-snack model op te bouwen, kunnen ze een duurzaam model creëren met de nadruk op lokale producten die de wereld kunnen veroveren dankzij hun voedzame en gezonde ingrediënten. Zenko Superfoods wil de consument bewust maken en hen informeren over de oorsprong van producten en hoopt zo samen een meer bewuste en verbonden wereld te kunnen creëren.

Snacks in de kijker: Water Lily Pops Himalayan Pink Salt en Ancient Grain Clusters Dark Chocolate

Wij hebben 2 heerlijke snacks van Zenko Superfoods in ons assortiment. Alletwee om je vingers bij af te likken, alletwee op hun eigen manier: zout of zoet.


Water Lily Pops - Himalayan Pink Salt: uniek in zijn eenvoud! Gepofte waterlelie-zaadjes, natuurlijk gezouten voor een lichte snack met een crunchy bite! Heerlijk voor onderweg, maar evengoed handig op kantoor!

Zenko superfood healthy snack

Ancient Grain Clusters - Dark Chocolate: heerlijke stukjes van gepoft sorghum graan. Net popcorn maar dan nog veel beter met een verrukkelijk laagje donkere chocolade eroverheen. Laat je verrassen door de heerlijke bite van de brokjes in verschillende groottes!

gezonde snack

Waarom zitten de snacks van Zenko Superfoods in het JustBite assortiment?

Zoals we al zeiden, kom je als gezonde snack niet zomaar in onze gezonde snackboxen. Daar gaat eerst een streng selectieproces aan vooraf, waarbij we elke snack tegen het licht houden en letten op smaak, samenstelling en ingrediënten. De Zenko Superfoods snacks zijn zeer zeker geslaagd en we vertellen je graag meer in detail waarom.

Smaak

Eerst en vooral willen we het hebben over de smaak. Als een gezonde snack niet lekker is, komt hij er niet in. Je wilt tenslotte in de eerste plaats genieten van je gezond pauzemomentje!

Ons smaakpanel heeft de Water Lily Pops en de Ancient Grain Clusters uitgebreid getest en geproefd en ze waren unaniem: ze zijn heerlijk!

Ze zijn uniek in ons assortiment en echt een vernieuwende snack. Heerlijk luchtig van textuur en gewoon echt leuk om van te genieten. En nog een extra leuke perk: ze plakken helemaal niet. Dus je bent ook zeker van propere handen na je gezond pauzemoment!

Ingrediënten

De snacks van Zenko Superfoods bevatten enkel natuurlijke, plantaardige en niet genetisch gemodificeerde ingrediënten. Deze snacks zijn echt uniek en bevatten enkele zeer specifieke ingrediënten zoals waterleliezaadjes en sorghum graan.


Waterleliezaadjes zijn een eeuwenoude superfood en worden al meer dan 2000 jaar aan de voet van de Himalaya geoogst. De zaadjes worden na het oogsten gedroogd, geroosterd en gepoft door de lokale bevolking. 

De waterleliezaden zijn bijzonder voedzaam en rijk aan vezels waardoor ze je langer een verzadigd gevoel geven en mee helpen voor een gezonde darmtransit. Ze bevatten ook veel belangrijke mineralen en vitamines zoals magnesium, ijzer, koper, kalium, …


Een ander superfood ingrediënt dat in de Zenko Superfoods snacks wordt gebruikt is Sorghum graan. Dit graan is een van de 7 eeuwenoude granen die al duizenden jaren meegaan en niet genetisch werden gemodificeerd doorheen de tijd.

Sorghum graan is een zeer voedzame bron van vezels, eiwitten en vitamines, waardoor je snack jou helpt om langer door te kunnen zonder honger, zonder dalen in je concentratie.


Samenstelling

Al de snacks van Zenko Superfoods bevatten uitsluitend plantaardige en volledig natuurlijke ingrediënten die bovendien niet genetisch gemodificeerd zijn. De snacks bevatten evenmin gluten of onnodige toevoegingen en zijn geschikt voor mensen die halal eten. 

Dankzij de vezelrijke ingrediënten kan je gezonde snack je helpen om voldoende vezels binnen te krijgen op een dag. Wat zeer mooi meegenomen is, want vezels zorgen voor een rustige buik, zorgen dat je je langer verzadigd voelt en maken een heel belangrijk deel uit van een gezonde voeding en de preventie van tal van chronische ziekten. 

Snackreview: Zenko Superfoods

Conclusie

Een heerlijke verrassende en unieke snack die ideaal is voor elke dagelijkse activiteit, handig voor onderweg en praktisch voor op kantoor. Doordat ze lekker weg kraken en een niet-plakkerige textuur hebben, zijn ze perfect om je pauzemomentje tot een lekker succes te maken en om aan die crunch-behoefte te voldoen, zowel voor zoetebekken en zoute-snack-fans! Je kan ze zelf ontdekken in onze gezonde snackboxen voor op kantoor of thuis.

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×