Leestijd: 5 min

Power of peanuts snack review Justbite

Als gezonde snack moet je serieus uit je pijp komen om een plekje te veroveren in het JustBite assortiment! Wij onderwerpen al onze snacks aan een streng selectieproces, zodat jij met een gerust hart kan genieten van enkel gezonde en lekkere snacks in je JustBite snackbox. In onze snack reviews delen we graag onze bevindingen en zetten we telkens een andere snack in de kijker.

In deze snack review stellen we je graag in detail voor aan de heerlijke snacks van Power of Peanuts!

Power of Peanuts, Super tasty bars from super hero nuts

De missie van Power of Peanuts (POP) is om de eenvoudige pindanoot een glansrol te geven in onze levens. Pinda’s zijn namelijk fantastisch voor ons lichaam, voor de planeet en voor mensen die het minder goed hebben. 

De oprichters van POP wilden een gezondere snack ontwikkelen die heerlijk is van smaak (dat is en blijft het belangrijkste criterium) en ook een evenwichtige, verantwoorde keuze is. En daarvoor zetten ze de alombekende pinda in! De makers van POP zetten in op meer smaak, hogere voedingswaarde en minder rotzooi.

Het resultaat is een assortiment gezonde snackrepen, zonder de bergen suiker van standaardrepen en boordevol gezonde toppers. Ze bevatten maar liefst 40% minder suiker dan vergelijkbare producten, omdat ze geen geraffineerde suikers gebruiken en ook geen dadels.

Bovendien bestaat de eiwitbron van de POP repen uitsluitend uit pinda’s. Dus die vreemde proteïne-nasmaak van de standaard proteïne-repen blijft heerlijk achterwege.

Meer dan een gezonde snack, een echte lifesaver

De POP repen hebben dankzij hun gezonde samenstelling zeker een streepje voor. Ze zijn niet alleen een goede bron van eiwitten, ze zijn vrij van geraffineerde suikers, vegan, glutenvrij, bevatten geen palmolie én ze hebben een hoog vezelgehalte.

Maar de samenstelling van de repen is niet het enige wat hen zo’n fantastische snack maakt.

POP doneert namelijk 1% van hun opbrengsten aan Project Peanut Butter. Dit is een inspirerend goed doel dat een voedingssupplement op basis van pinda (RUTF) aan ernstig ondervoede kinderen geeft in Malawi, Ghana en Sierra Leone en zo levens redt.

Pinda’s zijn het hoofdingrediënt van de POP snacks maar dus ook van RUTF (Ready to Use Therapeutic Food). Dit is een levensreddend voedingssupplement dat ingezet wordt om ernstige ondervoeding aan te pakken.

Maar dat zijn niet de enige superkrachten van pinda’s. Deze noten zijn namelijk een zeer goede bron van eiwitten, vezels, enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten (de goede vetten zeg maar), vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. En de voordelen gaan maar door want ze zijn ook nog eens heel goed voor de planeet. Hun teelt verbruikt tot 16 x minder water dan de teelt van andere noten én ze hebben veel minder bemesting nodig om te gedijen. 

Een klein nootje met echte superkrachten dus.

Snacks in de kijker: Coconut, Raisin & Dark Chocolate, Peanut Butter & Dark Chocolate

Elke POP reep is rijk aan eiwitten, vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Ze bevatten geen palmolie en hebben een hoog vezelgehalte. 

Power of peanuts bar

En het goede nieuws gaat door want de POP repen komen bovendien in 3 verleidelijke smaken:

Coconut: pinda’s gecombineerd met een subtiele toets van exotische kokosnoot. Deze reep maakt je instant vrolijk.

Raisin & Dark Chocolate: pinda’s samen met donkere chocolade, met een zachtzoete rozijnen-verrassing. Van een win-win gesproken. Pinda’s zijn goed voor je en donkere chocolade ook!

Peanut Butter & Dark Chocolate: de ideale reep voor de chocoholics! Heerlijke pindakaas in combinatie met donkere chocolade voor een ultiem verwenmomentje dat ook nog eens heel erg goed voor je is!

Waarom zitten de snacks van POP in het JustBite assortiment?

De heerlijke proteïnebars van POP zitten niet voor niets in het JustBite assortiment. Ze doorstonden met glans onze strenge selectieprocedure en we leggen je graag meer in detail uit waarom.

Ingrediënten

De snacks van POP zijn stuk voor stuk puur natuur. Ze bevatten enkel volledig natuurlijke en niet geraffineerde ingrediënten.

Pinda’s vormen het hoofdingrediënt van de POP repen en deze peulvruchten zijn goed voor jou én voor de planeet.

Pinda’s zijn namelijk rijk aan vitamines en mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer en vitamine B. Ons lichaam heeft voldoende vitamines en mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Dus jouw snack helpt jou al een handje om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen.

Maar pinda’s zijn ook rijk aan onverzadigde vetten, de goede vetten zeg maar. Zij hebben een positieve invloed op de slechte cholesterol (de LDL cholesterol) in ons lichaam en helpen zo de kans op hart- en vaatziekten verkleinen!

En waarom zijn pinda’s dan goed voor de planeet? De teelt van pinda’s vraagt 16X minder water dan de teelt van andere noten. Doordat pinda’s eiwitrijk zijn, passen ze ook wonderwel in een voedingspatroon met minder (of geen) vlees en een lagere vleesconsumptie komt de planeet zeker ten goede!

Smaak

De smaak van de POP repen is echt om vingers en duimen bij af te likken. Ze geven je die zalige crunchy vibe dankzij de pinda’s en zijn natuurlijk gezoet zonder overdreven zoet te smaken.

Onze persoonlijke favoriet is de Dark Chocolate & Raisins. Een combinatie to die for: pinda’s met verwennende chocolade en zoete rozijnen. What’s not to like?!

Veel van de traditionele proteïnerepen hebben een erg specifieke, niet zo aangename smeuïge en plakkerige textuur. De repen van POP daarentegen hebben een heel aangename textuur met daarbovenop nog een heerlijke crunch!

Samenstelling

Ook op samenstelling scoren de POP repen bijzonder goed. Ze zijn zowel rijk aan eiwitten als vezelrijk en bestaan ook nog eens uit pure ingrediënten. Dat maakt hen een uitzonderlijk gezonde snack. Het gebeurt namelijk niet zo vaak dat een snack op alledrie deze claims zo goed scoort!

Een product mag zichzelf hoog in vezels noemen vanaf 6 gram vezels per 100 gram. Deze snacks bevatten een whopping 11,5 gram vezels per 100 gram. Dat is bijna het dubbele!

En waarom is het nu zo belangrijk dat een gezonde snack veel vezels bevat?

Vezels vormen een onmisbaar belangrijk onderdeel van een dagelijks gezond voedingspatroon. Vezels zorgen voor een gezonde darmtransit, staan in voor de preventie van tal van chronische ziekten, houden je buik blij en zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Zo kan je zonder hongergevoel en met volle concentratie door tot aan je volgende maaltijd!

Eiwitten op hun beurt staan in voor de ontwikkeling en het herstel van gezonde spieren en ook zij geven je langer een verzadigd gevoel!

Conclusie

De Pop repen zijn een ideale snack om van te genieten na het sporten voor een optimaal herstel, handig voor een gezonde hap onderweg en een reddende engel voor hongertjes op het werk.

Dankzij de vele eiwitten en vezels, heb je na een pauze met deze repen een echt verzadigd gevoel en kan je er weer volledig tegenaan.

De POP repen smaken echt verrukkelijk en trakteren je op die heerlijke crunch. En de vrolijke verpakkingen fleuren je dag ook nog eens helemaal op!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×