Snack review: le pain des fleurs

In onze snack reviews leggen we graag uit hoe onze gezondere snacks hun plekje in ons gezondere snackboxen hebben verdiend. We gaan dan ook niet over 1 nacht ijs bij de selectie van onze snacks. Daar gaat een streng selectieproces aan vooraf waarbij we kijken naar samenstelling, ingrediënten en vooral smaak!

Deze keer vertellen we je graag waarom de chips van Le Pain des Fleurs fantastisch goed passen in onze gezondere snackboxen!

Le Pain des Fleurs, van het veld naar de cracker én de chips

Le Pain des Fleurs is al meer dan 20 jaar de maker van heerlijke, gezonde crackers op basis van boekweit, kastanje, mais, quinoa, … Doorheen de jaren hebben ze hun assortiment steeds uitgebreid met gezonder lekkers voor bij het aperitief en gezondere chips. Zo wordt genieten van gezondere opties een fluitje van een cent.

Het is hun missie om het beste uit de natuur te gebruiken om mensen producten te kunnen aanbieden die de basis vormen voor een gezondere voeding. Door steeds zo weinig mogelijk ingrediënten te gebruiken, willen ze pure producten aanbieden die een lekker, gezonder en zeer voedzaam alternatief bieden voor ons dagelijks brood of tussendoortjes.

Alle producten van Le Pain des Fleurs zijn stuk voor stuk biologisch, voedzaam, licht verteerbaar, glutenvrij, vegan … en ook nog eens verrassend crunchy.

Snack in de kijker: Le Pain des Fleurs Chips Linzen en Linzen & Ui

Zorgeloos genieten van een zakje chips? Dat kan met de Le Pain des Fleurs chips en wij zijn zo enthousiast dat er maar liefst 2 heerlijke smaken in ons assortiment zitten.

Ontdek deze knapperige en heerlijke, biologische chips voor een heerlijk zorgeloos aperitief of tussendoortje in de volgende smaken: 

Linzen & Ui, voor een extra hartig snackmomentje, of kies jij voor de basissmaken zonder extra kruiden? Dan kan je kiezen voor de Linzen, eenvoudig, lekker en gezond!

Waarom zitten de chips van Le Pain des Fleurs in het JustBite assortiment?

Vooraleer we een gezondere snack een plekje geven in ons JustBite assortiment, onderwerpen we deze eerst aan een streng selectieproces. We houden de samenstelling en de ingrediënten tegen het licht.

Maar vooral de smaak is van het allergrootste belang en daarom onderwerpt ons smaakpanel elke snack aan een streng oordeel. De chips van Le Pain des Fleurs werden heerlijk bevonden door ons panel en ze vinken een aantal belangrijke criteria af waardoor ze goed in onze gezondere snackboxen passen.

We zetten ze even kort voor je op een rijtje.

Snack review: le pain des fleurs

Samenstelling

Deze glutenvrije en vegan snacks zijn zeker een gezonder alternatief voor de traditionele chips dankzij hun weldoordachte samenstelling. Ze hebben namelijk een zeer laag vetgehalte. Dit vetgehalte ligt wel 70% lager dan de gemiddelde chips uit de winkel doordat ze in de oven worden gepoft, in plaats van gebakken in vet. 

Veelzijdige peulvruchten

De basis van deze overheerlijke chips zijn peulvruchten en dat maakt hen een goede bron van eiwitten en voedingsvezels, want peulvruchten leveren jou een aanzienlijke portie plantaardige eiwitten.

Zonder eiwitten, kan ons lichaam niet functioneren. Ze vormen een belangrijke brandstof voor ons lichaam, helpen bij spieropbouw en -herstel en staan mee in voor sterke botten. Maar ze geven je ook langer een verzadigd gevoel waardoor jij langer door kan zonder hongergevoel.


En het feit dat de peulvruchten in jouw gezondere chips jou een zeer mooie dosis voedingsvezels bezorgen, zal jou enkel maar gelukkig maken.

Voedingsvezels zijn namelijk onmisbaar in een gezond voedingspatroon! Ze houden jouw bloedsuikerspiegel stabiel, staan mee in voor de preventie van tal van hart- en vaatziekten, bezorgen jou een gezonde darmflora en bevorderen een vlotte darmtransit. Maar ze laten jou ook langer knallen zonder honger! 


Bovendien zijn peulvruchten een goede bron van B-vitamines en mineralen, die belangrijke processen in jouw lichaam ondersteunen.

Ingrediënten

Alle producten van Le Pain des Fleurs bevatten enkel biologische ingrediënten. Om hun producten zo eenvoudig en puur mogelijk te houden, maken ze bij Le Pain des Fleurs steeds gebruik van 1 tot maximaal 4 ingrediënten. Dus what you see, is echt wat you get.

De chips van Le Pain des Fleurs zijn gegarandeerd glutenvrij, steeds vegan en volledig biologisch! En ze bevatten geen schaalvruchten, geen melkproducten, geen ei, geen gist en geen kunstmatige aroma’s. Dit maakt hen bijzonder geschikt voor mensen die kiezen voor een vegan levensstijl of voor mensen met intoleranties of allergieën.

Smaak

De smaak blijft natuurlijk argument nummer 1 om te kiezen voor een snack. Daarom moeten onze gezondere snacks zeker gesmaakt worden door ons volledige smaakpanel. En dat is met de chips van Le Pain des Fleurs zéker het geval. Ze zijn gewoonweg overheerlijk, kraken zalig weg en zijn zeer licht verteerbaar. Ze zijn ideaal om dat goestingske naar iets hartigs te stillen en je zintuigen te verwennen met de verschillende smaken.

snack le pain des fleurs

Conclusie

De kraaklekkere chips van Le Pain des Fleurs zijn zeker een gezonder alternatief voor wanneer je een craving hebt naar een chipsmomentje. Ze bezorgen jou een hartig en gezonder pauzemoment en helpen je ook nog eens om langer door te kunnen zonder hongergevoel. Ze zijn handig voor onderweg, op kantoor, voor bij de apero (met of zonder dipje dabei) of gewoon tussendoor als je zin hebt om zorgeloos van iets lekker te genieten!

Je kan de chips van Le Pain des Fleurs ontdekken in ons aanbod, zo kan jij zelf uitproberen welke jouw favoriet is!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×