Boundless Snackreview

We delen graag waarom we zo van de snacks van Boundless houden en waarom ze voor onze strenge selectietest slaagden.

Als je als snack een echte JustBite snack wilt worden, moet je al serieus wat in je mars hebben. We onderwerpen al onze snacks namelijk aan een streng selectieproces vooraleer ze in onze boxen mogen knallen. We selecteren op samenstelling en ingrediënten, maar vooral ook op smaak. Onze snack reviews geven een kijkje in dit selectieproces en we delen in deze snack review onze bevindingen over de heerlijke snacks van Boundless en we lichten toe waarom zij zeker een plekje verdienen in onze gezonde snackboxen.

Boundless: be brave, be bold, be boundless

Cathy, oprichtster van Boundless, heeft als missie om echt gezond eten te maken voor echte mensen. Ze wil niet het picture perfecte plaatje nastreven, maar gewoon echte snacks maken die makkelijk en handig zijn in onze hectische levens en die tegelijk ook goed zijn voor je.

Met hun geactiveerde noten en zaden willen ze bij Boundless goed doen voor mensen én voor de planeet! Doordat ze hun noten en zaden activeren, zijn ze zeker dat jij het allerbeste krijgt wat de natuur te bieden heeft. Boundless wil jou een gezond snackmoment  aanbieden dat heel lief is voor jouw lichaam.

Hun missie is om handige snacks te maken met echte, natuurlijke ingrediënten die heerlijk smaken en goed zijn voor je! Ze bieden je snacks die even heerlijk zijn als popcorn, chocolade of chips, maar die een darmvriendelijk alternatief bieden dat ook nog eens tjokvol goede voedingsstoffen zit.

Maar Boundless wil verder gaan en ook écht goed zijn voor de planeet en haar bewoners. En dat doen ze door een goed doel te steunen dat hen nauw aan het hart ligt: Frank!

Boundless & FRANK

Door te genieten van jouw Boundless snack, ondersteun jij ook de organisatie FRANK.

Deze organisatie uit Bristol, net zoals Boundless, zet zich in om in India en Nepal veilige drinkwater- en sanitaire voorzieningen toegankelijk te maken. Sinds hun oprichting in 2005, hebben ze al zo’n 400 000 mensen in 549 gemeenschappen aan gezond drinkwater kunnen helpen. Ze leveren grote inspanningen om ook die gemeenschappen te helpen die vaak uit de boot vallen, gemeenschappen die moeilijk bereikbaar zijn of kwetsbare gemeenschappen die hun rechten vaak niet kennen. Met jouw Boundless snack, draag jij dus ook jouw steentje bij tot duurzame oplossingen voor een betere en gezondere levenskwaliteit in India en Nepal.

Snacks in de kijker: Nuts & Seeds

Deze snack review zet de Boundless Nuts & Seeds in de kijker. Heerlijke zakjes met een lekker mengsel van verschillende noten en zaden met een zalige crunch en met verrassende smaken.

Wij zijn zeer enthousiast dat we 3 verschillende smaken van de Boundless Nuts & Seeds kunnen aanbieden in onze gezonde snackboxen. 

De Nuts&Seeds Orange, Ginger & Maple

Friszoete en zachte sinaasappel, warm pittige gember gecombineerd met zoete ahornsiroop. Een heerlijk zoete combinatie met net die extra toets! Het lijkt wel pecan-taart in een zakje.

De Nuts&Seeds Turmeric & Smoked Paprika

Voor wie het wel wat pit mag hebben, is dit de ideale snack. De Turmeric & Smoked Paprika combineert kruidige kurkuma met de heerlijk rokerige smaak van paprika tot een verrassende pittige combinatie die zeker naar meer smaakt!

De Nuts&Seeds Cayenne & Rosemary

Geurige rozemarijn gecombineerd met heerlijk hete cayennepeper. Zoet en pikant tegelijk, met een hoge verslaafdheidsfactor! Voor wie houdt van verrassend pikant.

Waarom zitten de snacks van Boundless in het JustBite assortiment?

We zeiden het al eerder, je moet als gezonde snack al serieus uit je pijp komen om je plekje in het JustBite assortiment te verdienen. Elke snack wordt steeds onderworpen aan ons streng selectieproces waarbij we kijken naar de samenstelling, de ingrediënten maar vooral ook de smaak!

We tonen je graag meer in detail waarom we de snacks van Boundless een plekje hebben gegeven in onze gezonde snackboxen!

Ingrediënten

De Nuts & Seeds zakjes bevatten stuk voor stuk uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten. 

De noten en zaden zijn geactiveerd waardoor ze jouw lichaam en vooral jouw darmen al het goede kunnen geven wat de natuur te bieden heeft. 

Hoe werkt dat activeren juist en waarom is het nodig?

Vezelrijke voedingsmiddelen zoals noten en zaden bevatten fytinezuur, een stof die van nature in de plant aanwezig is om zich in feite te beschermen tegen vraataanvallen. Fytinezuur is een stof die slecht door ons lichaam wordt verteerd. Dit fytinezuur bindt zich aan mineralen zoals ijzer, magnesium, zink en calcium en zorgt er zo voor dat deze minder goed in ons lichaam worden opgenomen. 

Door hun noten en zaden te activeren, probeert Boundless het gehalte aan fytinezuur zoveel mogelijk te beperken om zo de voedingswaarde sterk te verhogen!

Ze laten de noten en zaden eerst weken in zout water om het natuurlijke ontkiemingsproces in gang te zetten. Vervolgens gaan ze de noten en zaden spoelen om het fytinezuur te verwijderen en enkel het goede over te houden. Daarna gaan ze ze lekker bakken en heerlijk kruiden.

Smaak

De smaak van onze snacks zijn steeds het allerbelangrijkste selectiecriterium. Als een gezonde snack ons niet verrast met zijn heerlijke smaak, komt deze niet in onze assortiment. Over de smaak van de Boundless Nuts & Seeds in de verschillende variaties, kunnen we heel kort zijn. Ze smaken fantastisch!

Met voor ieder wat wils qua smaken, van zoet tot lekker pittig, trakteren ze je op een verrassende smaaksensatie met die crunch die onze kraak-honger stilt!

Samenstelling

Alle Nuts & Seeds pakjes zijn steeds glutenvrij, vegan en hebben een hoog vezel- én eiwitgehalte.

Boundless gaat er prat op dat hun snacks jou een blije buik bezorgen. Niet enkel omdat hun snacks geactiveerde noten en zaden bevatten, maar ook omdat ze een hoog vezelgehalte hebben.

Voedingsvezels vormen namelijk een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon. 

Ze zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, houden je darmen gezond en staan mee in voor de preventie van tal van chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, … Handig dus als je gezonde snack jou al een beetje op weg helpt in jouw voldoende dagelijkse vezelinname!

Ook het hoge eiwitgehalte zorgt ervoor dat je langer door kan zonder honger. Zo haal jij het meeste uit jouw gezonde pauzemoment om zonder hongergevoel en met voldoende energie en concentratie te kunnen knallen.

Conclusie

De snacks van Boundless zijn verrassend van smaak, geven jou die heerlijke crunch waar we tijdens ons snackmomentje vaak naar op zoek zijn en ze zijn ook nog eens super handig om mee te nemen onderweg voor een gezond pauzemoment on the go. Gezond snacken met extra pit!


Ontdek onze snackboxen

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×