Leestijd: 3 min.

JustBite automaat gezondere snacks op PXL Hogeschool

Hasselt - mei 2023

JustBite & PXL hogeschool Limburg slaan de handen in elkaar om studenten, docenten en bezoekers gezonder te doen snacken. Door het assortiment uit te breiden én het gebruik van nudgingtechnieken willen ze bijdragen aan een gezondere schoolomgeving.

Primeur op hogeschool

JustBite was tot voor kort voornamelijk actief op de zakelijke markt door het aanbieden van gezondere snacks aan bedrijven en ziekenhuizen. Na werknemers en bezoekers heeft de jonge start-up zijn pijlen gericht op studenten. PXL is de eerste hogeschool waar ze een uitgebreide samenwerking mee starten.

“ Elke organisatie kan een bewuste keuze maken om (maatschappelijke) problemen aan te pakken. Ons eetgedrag verloopt voor 70 % automatisch en intuïtief en onze omgeving bepaalt voor een groot deel wat we eten. Daarom zijn we blij dat we samen met PXL kunnen bijdragen aan een gezondere snack omgeving “ zegt Aitor Somers, co-founder van JustBite.

Gezonder, duurzamer én lekker

Fruit is een perfect gezond tussendoortje. Maar soms heb je zin in iets anders en dan kom je vaak uit op de alomtegenwoordige ultra bewerkte snacks. Ze zijn gemaakt om lekker te zijn maar bieden weinig tot geen voedingswaarde.

“ En dat is de categorie die we op de hogeschool willen verbeteren. Door voedzame, natuurlijke én lekkere snacks aan te bieden. Het assortiment is 99% vegan en draagt zo bij aan de plant-based shift en onze duurzaamheidsdoelstellingen. De enige uitzondering in het assortiment is Kriket, een Belgische start-up, die een reep ontwikkeld heeft op basis van noten en krekelmeel. Ze willen de gedachte van krekels eten toegankelijk maken. Krekels zijn een slimme bron van eiwitten en dragen bij tot de proteïne shift. ", zegt diensthoofd PXL-Catering Rudy Rampelberg.

Het oog wilt ook wat

In het hoofdgebouw zal een traditionele snoepautomaat omgetoverd worden in een JustBite branded vending die in het oog springt. Met stickers op de vloer en communicatie op digitale schermen wordt er extra aandacht getrokken en informatie gegeven.

De kleurrijke displays in de studentenrestaurants en koffiebars zorgen voor meer visibiliteit en mogelijkheid tot aankopen van de gezondere snacks.

Tot slot zullen ook externe bedrijven, die gebruik maken van de faciliteiten van PXL voor vergaderingen en evenementen, kunnen genieten van gezondere snackboxen.

Gezonde JustBite snackautomaat op de PXL Hogeschool

Over JustBite

JustBite streeft pauze na pauze naar een gezondere wereld. Samen met een voedingsdeskundige ontwikkelden ze een methode om elke snack individueel te screenen. Zo helpen ze bedrijven die niet de kennis, tijd of expertise in huis hebben om dit zelf te doen. Hun smaakvolle snacks bevatten enkel voedzame en natuurlijke ingrediënten. Snacks die goed zijn voor jezelf én de planeet. JustBite is actief in de Benelux, Duitsland en Nordics en kon in de afgelopen 3 jaar al meer dan 3,5 miljoen gezondere pauzemomenten creëren bij meer dan 2000 werkgevers.

Over Hogeschool PXL

Hogeschool PXL heeft het meest diverse aanbod in Belgisch Limburg. Binnen 7 departementen en 2 schools of arts organiseert ze 37 basisopleidingen: 19 bacheloropleidingen (25 afstudeerrichtingen), 2 masters en 16 graduaatsopleidingen. Met vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, na- en bijscholingen, congressen en seminaries is Hogeschool PXL toonaangevend in levenslang leren. De 100.000 jaarlijkse bezoekers van PXL-NeXT bewijzen dit. Ook in praktijkgericht onderzoek staat Hogeschool PXL ten dienste van het werkveld. De 11 expertisecentra van PXL-Research zijn gekend om hun vraaggestuurde no-nonsense aanpak. Met de Universiteit Hasselt werkt Hogeschool PXL doorgedreven samen in de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Hogeschool PXL heeft vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk, en is een tweede thuis voor ruim 10.680 studenten en 1.243 personeelsleden.

 

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×