Leestijd: 3 min.

Na een grondige zoektocht naar een bedrijf dat volledig binnen mijn interesses lag, kwam ik terecht bij JustBite. Hun missie en visie spraken mij meteen aan omdat ik een gezonde voeding en levensstijl zeer interessant vind.

Bovendien zag ik in JustBite de ideale stageplaats: een snelgroeiende start-up met een uiteenlopend takenpakket bestaande uit marketing, sociale media, copywriting… Dankzij mijn passie voor taal en marketing werd ik helemaal enthousiast om de taken uit te voeren. Nadat ik mijn sollicitatiebrief verstuurd had, kreeg ik al heel snel respons en lieten Kevin en Aitor mij weten dat ik hun team mocht vervoegen.

Eind september begon mijn stage bij JustBite, heel spannend aangezien het mijn eerste stage-ervaring was. Ik was wat nerveus om Kevin en Aitor te ontmoeten omdat zij heel goed zijn in hun vak en ik ze zonder ervaring kwam vervoegen. Die zorgen waren echter overbodig want ze hebben mij heel warm ontvangen, bij mijn aankomst kreeg ik al meteen een mooi geschenk: een geschenkbox bestaande uit verschillende gezonde snacks uit het aanbod van JustBite en enkele gadgets zoals een stappenteller en een sporthanddoek. Zo, de stress werd meteen weggenomen en ik voelde dat de ruimte gevuld werd met een ontspannen en relaxte sfeer. 

onboarding geschenk werknemer

Tijdens mijn stageperiode heb ik de opportuniteit gekregen om mijn kennis op verschillende vlakken uit te breiden en op zoek te gaan naar mijn interesses binnen het bedrijfsleven. Ik heb veel bijgeleerd over het schrijven van sociale media content, Aitor maakte mij hiervoor wegwijs in de wereld van copywriting. Ik kreeg ook de toegang tot de sociale mediakanalen van JustBite, wat een teken van vertrouwen was.

Daarnaast mocht ik meetings van Kevin en Aitor meevolgen en kreeg ik zelfs inspraak. Ik hoorde van andere studenten dat er op hun stageplaats niet werd geluisterd naar hun mening en dat ik dus van geluk mocht spreken. Het is niet vanzelfsprekend dat een stagiair zoveel verantwoordelijkheid en flexibiliteit mag ontvangen van de stageplaats en hierdoor besefte ik dat ik echt deel uitmaakte van een hecht team dat steunt op wederzijds vertrouwen: een dreamteam.

Naast de content creatie mocht ik ook de podcasts inplannen en voorbereiden, op zoek gaan naar bronnen voor hun nieuwe leerplatform, de website verbeteren, opzoekwerk verrichten rond een eigen snack van JustBite… de afwisseling in mijn takenpakket zorgde ervoor dat ik tegen geen enkele dag opzag.

Er werd mij bovendien vaak gevraagd welke zaken ik zeker nog wilde bijleren om mijn taken daar dan op af te stemmen. Ik kreeg dus volledige inspraak en mocht kiezen waaraan ik mijn voorkeur gaf. Daardoor heb ik de kans gehad om veel nieuwe dingen bij te leren en inzichten te verwerven over het bedrijfsleven.

Wanneer ik moeite had met het uitvoeren van een taak, kon ik telkens rekenen op de bijsturing van Kevin en Aitor. Zij waren constant beschikbaar, ondanks de moeilijke periode waarin thuiswerken de nieuwe norm was. Daarnaast vond er bijna dagelijks een stand-up plaats waarbij iedereen vertelde met welke taken ze bezig waren en hoe ver ze hierin stonden. Op die manier kon de communicatie vlot verlopen en bleven we verbonden met elkaar. 

Omwille van die verschillende redenen ben ik ervan overtuigd dat ik geen betere stageplaats kon vinden dan JustBite en heb ik het zelfs wat moeilijk om afscheid te nemen.

Ik heb een persoonlijke en professionele ontwikkeling gekend dankzij de stage. Ik heb genoten van de leerrijke weken binnen een jong, enthousiast en creatief team en ben Aitor en Kevin enorm dankbaar voor die unieke kans. Zij hebben mij vanaf de eerste tot en met de laatste dag het gevoel gegeven dat ik welkom was en geapprecieerd werd. Dat gevoel van appreciatie was volledig wederzijds. Ik kijk ernaar uit om JustBite te zien groeien en zal met veel trots toekijken naar alles wat Kevin en Aitor nog bereiken in de toekomst.

Ken je mensen die nog stageplaatsen zoeken of ben je zelf op zoek naar een stageplaats? JustBite zoekt altijd jong talent in (digitale) marketing, bedrijfsmanagement, grafisch designers, developers… 

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×