Leestijd: 5 min.

Nutr!break Nuts & Seeds

Een snack wordt niet zomaar toegelaten in het JustBite assortiment! Elke snack moet eerst door een streng selectieproces. We geven je graag een kijkje achter onze schermen door jou regelmatig aan een snack voor te stellen. Onze bevindingen en hoe we selecteren, lees je in deze snack review.

De snack die we deze keer onder de loep nemen is de Nuts&Seeds van Nutr!Break.

Nutr!Break, healthy fuel for a healthy body.

Nutr!Break is een op en top Belgisch merk. Hun missie? Gezonde en natuurlijke energiesnacks aanbieden die ook nog eens ontzettend lekker zijn. 

Nutr!Break wil jou een gezonde energiebron geven, een efficiënte brandstof die energiedips helpt voorkomen en je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. En dit bereiken ze met hun grensverleggende ingrediënt isomaltulose.

Logo nutribreak

Uniek ingrediënt: Isomaltulose

Nutr!Break is erin geslaagd om uit bietsuiker op natuurlijke wijze isomaltulose in poedervorm te creëren. Isomaltulose is een natuurlijke suiker dat veel trager wordt opgenomen in ons lichaam dan klassieke of andere natuurlijke suikers. Dankzij de lage glycemische index veroorzaakt het geen sterke schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

bloedsuikerspiegel

Zo vermijd je energiedips en hoofdpijn, sufheid, concentratieverlies en meer van dat onfraais. Je lichaam krijgt gecontroleerd en mooi verspreid de nodige energie voor een productieve dag.

Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat isomaltulose de vetverbranding in het lichaam stimuleert. Altijd mooi meegenomen toch!?

Producten met isomaltulose zijn ook nog eens erg tandvriendelijk, zodat je zonder zorgen kan genieten van je gezonde snack.

Snacks met isomaltulose zijn dus een veilige en gezonde keuze.

Snack in de kijker: Nutr!Break Nuts&Seeds

Snack in de kijker Nutribreak

De Nuts&Seeds snack van Nutr!Break is heerlijk van smaak en bevat enkel natuurlijke ingrediënten die jou lang een verzadigd gevoel geven. Zo vermijd je die gevreesde energiedips die je concentratie helemaal niet ten goede komen.

De isomaltulose geeft de Nuts&Seeds noten- en zadenrepen een heerlijk krokante crunch en een licht zoete smaak.

Ben je diabeet? Dan kan je met een gerust hart genieten van deze snack dankzij z’n lage glycemische index die je bloedsuikerspiegel stabiel houdt.

Wanneer kan je de Nuts&Seeds repen best eten? Ze kunnen jou een energetische start van de dag geven als ontbijt, maar ook als gezond tussendoortje zijn ze ideaal!

Ben je een fervent sporter? Ook voor en tijdens sport- en duuractiviteiten kunnen de Nuts&Seeds repen jou voorzien van de nodige kracht en energie.

Waarom zitten de Nuts&Seeds repen in het JustBite assortiment?

Onze snacks moeten doorheen een streng selectieproces voor ze in ons assortiment mogen stralen. Hierbij zijn de ingrediënten, de samenstelling en de smaak erg belangrijke criteria. We leggen je kort uit waarom de Nuts&Seeds repen met glans en wimpel geslaagd zijn voor onze test.

Ingrediënten

De Nuts&Seeds repen bevatten enkel volledig natuurlijke ingrediënten, namelijk zaden, noten en isomaltulose. Product Nutribreak zonder verpakking

Noten en zaden zijn een topkeuze als tussendoortje omwille van de vele gezondheidsvoordelen en doorgaans eten we er veel te weinig van. Een gezonde Nuts&Seeds reep kan jou hierbij dus een handje helpen.

De isomaltulose op zijn beurt zorgt voor traag beschikbare suikers die jou gelijkmatig van energie voorzien, zodat je zonder honger door kan tot aan je volgende maaltijd.

Samenstelling

De Nuts&Seeds repen zijn vegan en zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen in een goede verhouding. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje.

Rijk aan omega-3 vetzuren: Omega-3 helpt ontstekingen in het lichaam tegen te gaan en speelt een belangrijke rol in de preventie van hart- en vaatziekten. Het geeft bovendien je immuunsysteem een boost. 

Laag gehalte verzadigde vetten:  Ons lichaam heeft absoluut vetten nodig om goed te functioneren en dan het liefst van al onverzadigde vetten. Moet je verzadigde vetten dan volledig in de ban doen? Neen, maar gebruik ze met mate. De Nuts&Seeds repen hebben een laag gehalte aan verzadigde vetten en zijn dus absoluut een goede keuze.

Rijk aan voedingsvezels: 

De Nuts&Seeds hebben een goede suiker-vezelverhouding. Vezels geven je langer een verzadigd gevoel en zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker, obesitas, .... Vezels spelen een belangrijke rol in het behouden van een gezonde darmflora en zorgen dat je stoelgang loopt als een trein!

De verhouding tussen de suikers en de vezels zit wel snor in deze snack. Een gezonde snack heeft een suiker-vezelverhouding van 1 op 4 en liefst 1 op 3. De Nuts&Seeds repen zitten hier mooi tussenin.

Hoog in natuurlijke eiwitten

De Nuts&Seeds repen bevatten een mooie 14 gram eiwitten per 100 gram. Eiwitten zorgen, net zoals vezels, dat je langer een verzadigd gevoel hebt en het zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Ze zorgen namelijk voor de opbouw en het behoud van je spieren, ze zijn een belangrijke energieleverancier en geven jouw lichaam essentiële aminozuren.

Voldoende eiwitten eten bevordert het spierherstel en de vetverbranding en deze snack zet je al een eindje op weg.

Rijk aan magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat mee instaat voor een goede werking van ons lichaam. We kunnen magnesium niet zelf aanmaken en moeten het volledig uit onze voeding halen. Magnesium speelt een belangrijke rol in tal van processen, maar de meest gekende zijn waarschijnlijk dat magnesium helpt om je spieren te ontspannen en ondersteunt bij vermoeidheid. Het staat ook mee in voor stevige botten en een betere bloeddruk.

Handig meegenomen dat je snack rijk aan magnesium is, toch?!

Smaak

Hoe je snack smaakt is zowat het meest doorslaggevende criterium! Als het niet lekker smaakt, ga je ook niet genieten van je gezonde snack. Wij hebben de test voor jou gedaan en kunnen je met veel enthousiasme melden dat de Nuts&Seeds van Nutr!Break heerlijk smaken. 

Natuurlijk verschillen smaken van persoon tot persoon. Daarom laten we onze snacks steeds door verschillende mensen proeven. Enkel snacks die door het merendeel van onze testers worden gesmaakt, slagen voor onze smaaktest.

Ons smaakverdict? De Nuts&Seeds hebben een heerlijk krokante crunch dankzij de isomaltulose. De smaak van sesam is zeker voldoende aanwezig waardoor deze repen doen denken aan de klassieke sesamrepen, zonder de overdreven zoete en plakkerige smaak.

Conclusie

De Nutr!Break Nuts&Seeds repen zijn ideaal als gezond tussendoortje en zijn meer dan geslaagd voor onze test!

Proef het zeker zelf eens en ontdek de Nuts&Seeds repen in onze snackboxen!

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×