Leestijd: 5 min.

Als gezonde snack raak je niet zomaar in het JustBite assortiment binnen. Je moet voldoen aan een aantal strenge selectiecriteria vooraleer je als snack in onze boxen mag knallen!

In onze snack reviews stellen we je daarom graag meer in detail voor aan onze snacks. We delen ook onze bevindingen en de redenen waarom we de snacks hebben geselecteerd.

De snacks die we deze keer aan ons streng oordeel onderwerpen, zijn de snacks met gevriesdroogd fruit van 5th Season!

 

5th Season, Let’s get Fruity

Het merk 5th Season heeft een zeer duidelijke missie: meer mensen vaker fruit laten eten, dankzij handige snacks die echt gezond zijn en voor 100% bestaan uit fruit.

Zo maken ze fruit toegankelijker, want ze geven jou je dagelijkse fruitdosis wanneer, waar en hoe je wilt. Je hebt namelijk niet altijd de mogelijkheid of de tijd om een ananas te schillen of een fruitsalade te preppen en dan komt zo’n gezonde, fruitige snack zeer goed van pas.

5th Season maakt gebruik van een uniek en modern proces om het fruit snel te vriesdrogen. Daardoor behoudt het fruit z’n vorm, aroma, smaak en voedingswaarde.

Ze selecteren sappig, rijp en smaakvol vers fruit dat ze heel snel bevriezen om zo al het goede van het fruit te bewaren. Daarna worden de stukjes fruit zachtjes opgewarmd (maar niet te warm) en vacuum verpakt. Zo kan je genieten van de voordelen van vers fruit zonder rekening te moeten houden met de bewaartijd of het seizoen. Handig toch?!

Bovendien zet 5th Season zich actief in om lokale boeren op een duurzame manier te helpen groeien in plaats van enkel te overleven, dankzij hun partnership met Farm Africa.

Door te genieten van de Fruit Bites van 5th Season, zorg je dus niet enkel voor je eigen gezondheid maar draag je ook je steentje bij tot een meer duurzame en meer evenwichtige wereld.

 

Snack in de kijker: Fruit Bites met gevriesdroogd fruit

5th season

 

De vrolijke Fruit Bites van 5th Season bezorgen jou 100% natuurlijk fruit zonder gedoe. Ze bestaan in 4 verschillende smaken die jou stuk voor stuk helpen om aan de aanbevolen fruitporties per dag te komen:

  • Ananas: tropische, vrolijke ananas in een handige en goed vullende portie. Heerlijk voor onderweg, maar ook lekker om in je zomerse drankjes te verwerken of als verrassende sprinkles op een gezond ijsje

  • Mango en Framboos: never change a winning team! Mango en framboos doen het wonderwel samen en combineren zacht zoet met een lichtzure toets.

  • Aardbeien: wie kan er weerstaan aan heerlijk zoete en zomerse aardbeien? Met deze Fruit Bite kan je op eender welk moment genieten van die zomerse smaak met 100% aardbeien.

  • Fruitsalade: kan je niet kiezen of heb je gewoon eens zin in alles tegelijk? Dan is de fruitsalade-versie jouw ideale snack! Je krijgt een fruitfeestje om aan die fruit craving te voldoen.

 

Waarom zitten de fruitsnacks van 5th Season in het JustBite assortiment?

Als snack moet je serieus uit je pijp komen om de strenge selectie van JustBite te halen. Elke snack wordt namelijk onderworpen aan een uitgebreid selectieproces, waarbij we heel veel belang hechten aan de ingrediënten, de samenstelling en de smaak van de snacks. We geven je graag de redenen waarom de Fruit Bites van 5th Season met verve zijn geslaagd voor onze test.

Ingrediënten

Over de ingrediënten kunnen we zeer kort en bondig zijn. De snacks van 5th Season bevatten (biologisch) fruit dat zorgvuldig wordt gevriesdroogd. Punt.
Deze snacks zijn dus puur in hun eenvoud. Je bent zeker dat er geen toevoegingen aan werden toegevoegd. What you see, is what you get.

Samenstelling

De fruit snacks zijn laag in calorieën en de vruchten behouden meer dan 90% van hun voedingswaarde. Zo kunnen deze fruity zakjes jou helpen om elke dag aan voldoende porties fruit te komen.

Maar dat is niet alles. De Fruit Bites vinken ook een aantal gezondheidsclaims aan die voor JustBite ontzettend belangrijk zijn, namelijk:

Hoog vezelgehalte

Vezels spelen een zeer belangrijke rol in een gezond voedingspatroon. Ze geven jou langer een verzadigd gevoel, zorgen voor een gezonde darmflora en staan in voor de preventie van tal van chronische aandoeningen. Een snack die veel voedingsvezels bevat, is dus zeker een goede keuze. Zo ben je zeker dat je minder snel terug honger krijgt en dat je makkelijker aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels komt.

Geen toegevoegde suikers

Aan de Fruit Bites van 5th Season werden geen suikers toegevoegd. Ze bevatten enkel van nature aanwezige suikers. Dit, in combinatie met het hoge vezelgehalte, zorgt ervoor dat deze snacks een evenwichtige keuze zijn als tussendoortje.

100% glutenvrij

Kies jij voor een glutenvrij voedingspatroon of wil je graag af en toe gluten links laten liggen? Dan zijn de Fruit Bites zeker weten een goede keuze, want je kan genieten van een gezonde snack, zonder je te moeten afvragen of er gluten in je snack zitten. Er zitten absoluut geen gluten in, daar mag je op rekenen.

Vegan

Al de snacks van 5th Season zijn geschikt voor mensen die voor een veganistische voeding kiezen. Ze bevatten helemaal geen producten van dierlijke oorsprong. Ben jij dus vegan of kies je af en toe voor vegan opties omwille van de gezondheidsvoordelen? Dan kan je met een gerust hart genieten van deze fruitsnacks.

 

Smaak

De smaak blijft toch het allerbelangrijkste criterium voor een snack. En ons smaakpanel heeft vastgesteld dat die bij de Fruit Bites echt wel super goed zit!

De Fruit Bites smaken echt naar fruit en hebben geen artificiële smaak of vreemde textuur. Als je het pakje opentrekt en met je ogen dicht je neus z’n gang laat gaan, waan je je in een boomgaard vol verse, rijpe vruchten. Er is bovendien een smakelijke variatie tussen fruitstukjes met een heerlijke crunch en meer zachtere stukjes.

Conclusie

Aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit komen, was nooit zo makkelijk en fun als met de Fruit Bites van 5th Season!

Je kan doorheen de seizoenen genieten van de smaak van vers fruit in een handige en gezonde snack, ideaal voor onderweg of als het snel moet gaan.

Kortom, een vrolijke, heerlijke en gezonde dosis fruit waar jong en oud dol op zal zijn.

Ontdek de snacks van 5th Season in onze JustBite snackboxen voor op kantoor of onze snackboxen voor thuis en laat je aangenaam verrassen!

 

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×