Gezonde tussendoortjes voor ‘s avonds

Door op regelmatige basis iets te eten, blijft het metabolisme van je lichaam op gang. Ons advies is dan ook om de 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) tussendoor aan te vullen met gezonde tussendoortjes. Niet door de tussendoortjes als extra op te nemen in je eetpatroon, maar door je calorie-inname meer te verdelen doorheen de dag.

Niet alleen tussen de hoofdmaaltijden, maar ook na het avondeten zal het gebeuren dat je opnieuw honger krijgt. Pizza’s, ijscrème en chips zijn dan uiteraard niet de beste keuze voor je lichaam. Net voor het slapen gaan -wanneer je lichaam in rust gaat en nog maar weinig calorieën zal verbranden- kan je maar beter kiezen voor de juiste tussendoortjes.

Geen nood! Een hongertje voor het slapengaan kan je perfect stillen zonder je zorgen te maken om bij te komen. We helpen je op weg!

Snacken voor het slapen

Tracht er net als overdag voor te zorgen dat je de honger voor bent door op regelmatige basis iets te eten. Een hongergevoel zal er namelijk voor zorgen dat je al snel naar de ongezonde alternatieven grijpt.

Enkele algemene principes:

  • Vermijd tussendoortjes met te veel calorieën
  • Vermijd toegevoegde suikers & vetten
  • Vermijd cafeïne
  • Kies voor eiwitten & vezels (die zorgen voor een verzadigd gevoel)
  • Eet met mate, maak er geen tweede avondmaal van
  • Eet een half uur voor je in bed gaat
  • Kies voor ‘vers’

Enkele voorbeelden

‘Magere’ yoghurt met fruit

Laag in calorieën, weinig vet en boordevol vitaminen! Als alternatief op vers fruit kan je kiezen voor bevroren fruit. Een ideaal alternatief voor een ijsje.

De magere yoghurt kan je afwisselen met magere platte kaas (kwark).

Eitjes in elke vorm

Eitjes zijn gevuld met eiwitten en helpen om je spieren te herstellen. Daarnaast zijn ze rijk aan een heleboel vitaminen: A, B2, B12, D, E & K.

Handje ‘zuivere’ noten

Een handje ‘zuivere’ noten of een notenreep: deze bevatten een portie antioxidanten voor het slapengaan die helpen om de cholesterol en de bloeddruk te verlagen. Dankzij de gezonde vetten en vezels geven ze snel een verzadigd gevoel.

Volkorenbrood of cracker met beleg

Kies voor iets magers als beleg zoals kippenwit, magere kaas...

Groenten

Net als fruit zijn rauwe groenten een ideale keuze voor elk moment van de dag: vezels, vitaminen en laag in calorieën.

Popcorn als het net iets meer mag zijn

En dan spreken we niet over de popcorn die je koopt in de winkel of in de cinema, want zowel de zoute als zoete variant bevat behoorlijk wat calorieën. Daarnaast spreekt het voor zich dat je zowel zoet, als te zout beter vermijdt voor het slapengaan.

Maak de popcorn gewoon zelf en breng op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder of andere gezonde kruiden die je lekker vindt. Beperk de hoeveelheid popcorn tot 2 of 3 kleine kopjes.

Een gezonde snackreep

Lekker makkelijk en heerlijk van smaak. Kies voor tussendoortjes die voldoende vezels en eiwitten bevatten. Ontdek het JustBite aanbod of contacteer één van onze snack-experts.


Welke lekkere en gezonde snacks eten jullie voor het slapen gaan? Laat het ons weten wie een bericht op deze pagina.

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×