Onvergetelijke verjaardag voor elke medewerker

Weet jij als werkgever welke medewerker als volgende in de rij jarig is? Geef je al jaren na elkaar hetzelfde cadeau aan de medewerkers?

We helpen je in deze post om elke verjaardag in de toekomst onvergetelijk te maken. Niet door extra grote uitgaven te doen, maar wel door je creativiteit de vrije loop te laten... Wat krijg je in ruil? Gemotiveerde en betrokken werknemers! Even verder lezen dus!

Er zijn veel redenen om even stil te staan bij de verjaardag van elke medewerker. Op het eerste zicht lijkt het iets banaals, maar het biedt je als bedrijf de opportuniteit om een teken te geven van erkenning, om dat beetje dichter te staan bij je medewerkers. Vele studies tonen ook aan dat erkenning een rechtstreeks effect heeft op de prestaties van de medewerkers. Het vieren van verjaardagen is dus een eenvoudige manier om aan je medewerkers te tonen dat je om hen geeft.

We geven je in dit artikel een reeks tips om het werkgeluk van je werknemers die extra boost te geven. Aan de slag!

Verjaardag squad

Denk je nu bij het lezen van de intro… “hiervoor heb ik het te druk”. Dan is onze eerste tip; zoek naar vrijwilligers die deel willen uitmaken van de verjaardag squad. Je vindt heus wel een aantal enthousiastelingen die hier samen met jou de schouders willen onderzetten.

Is het team gevormd? Ga dan samen rond de tafel zitten om de ideeën en initiatieven verder vorm te geven. TIP: hou het realistisch… het zou zonde zijn om bepaalde initiatieven te moeten stoppen omdat er uiteindelijk te veel werk bij komt kijken.

Onderstaand vind je alvast onze tips om mee aan de slag te gaan.

Een klein beetje administratie

Vraag tijdens het onboarding proces naar de verjaardag van de medewerker en hou dit bij in jullie HR software tool (Excel kan uiteraard ook). Voor elke medewerker maak je vervolgens een -jaarlijks- herhalende kalender-uitnodiging. Kwestie van niemand te vergeten!

Afhankelijk van jullie uitgewerkte initiatieven stel je meerdere meldingen in, bijvoorbeeld enkele dagen op voorhand om nog de nodige voorbereidingen te treffen.

Geschreven felicitatie

Stap af van de klassieke voorgedrukte verjaardagskaartjes. Doe een korte rondvraag bij de mensen die nauw met hem of haar samenwerken. Op basis van de input schrijf je iets persoonlijk dat de persoon in kwestie typeert.

Iets persoonlijks

Wil je een stapje verder gaan dan kan je het cadeau afstemmen op de persoon in kwestie, want niets is zo krachtig als een cadeau op maat. Je toont de medewerker dat je hem of haar kent en respecteert.

Ga ook hier op rondvraag bij de collega’s. Pols naar interesses, hobby’s… of maak het cadeau nog sterker door in te spelen op gesprekken uit het verleden. Denk hierbij aan iets wat de persoon echt kan gebruiken, iets wat kan helpen in het dagelijkse leven... met dat laatste ga je ongetwijfeld scoren !

Bureau versieren

Ken je dat gevoel... je komt toe op kantoor ervan uitgaande dat weinigen weten dat je jarig bent? Maar wanneer je toekomt, is plots je volledige bureau versierd.... :-). Leuk toch om héél even in de belangstelling te staan? 

Ga voor ballonnen, slingers … en je mag heus wat overdrijven. Net alsof er een verjaardagsbom is ontploft.

TIP: heeft de jarige een favoriete kleur? Verwerk dit in de decoratie.

Is de jarige steeds vroeg op kantoor? Tref dan de nodige voorbereidingen de avond voordien of 's ochtends wanneer de jarige vaak wat later toekomt. 

Gamification

Wil je als bedrijf een stapje verder gaan en echt awareness creëren rond verjaardagen? Dan is de volgende teammeeting de ideale gelegenheid. Zet een prijzenwiel vooraan en laat de jarigen van de afgelopen periode draaien…

Ga voor uiteenlopende prijzen: winkelbonnen, boeken, een dag vrijaf... Dit wordt een leuk gegeven om de teammeeting op te fleuren.

Out of the box thinking

Ga met het team rond de tafel zitten en denk even na over mogelijke verjaardagscadeaus. Een brainstorm kan hierbij tot zeer leuke en creatieve ideeën leiden. Bijvoorbeeld:

  • Een individuele welness of massage dichtbij het kantoor
  • Een dag vrijaf
  • Lunch op kosten van het bedrijf

Of een gezonde en gepersonaliseerde geschenkbox... 😅 

Gezonde snackbox verjaardag medewerker

Ontdek de mogelijkheden

Hoe vieren jullie de verjaardag van werknemers / collega's?

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×