Leestijd: 3 min.

Case VPK complimentendag

Maak van elke dag complimentendag

Op 1 maart 2023 is het nationale complimentendag en ook al lijkt het vanzelfsprekend om iemand te complimenteren voor iets dat ze goed hebben gedaan, toch kan het nog veel beter. We moeten ons niet beperken tot complimenten over iemands werkprestaties, waardering voor iemands inzet, teamspirit, een leuke outfit, … het kan allemaal! Bovendien dénken we onze complimenten vaak wel, maar vergeten we ze ook echt uit te spreken. Daarom dat nationale complimentendag een mooie reminder kan zijn om elkaar wat vaker een compliment, een origineel cadeau, een bedankje, een leuke attentie of een welgemeende high five te geven. En dat hoeft zich zeker niet te beperken tot die ene dag per jaar uiteraard! 🤩

Waarom zijn complimenten nu zo belangrijk dat we er een hele dag aan wijden? Mensen zijn nog steeds sociale dieren en we zijn allen op zoek naar waardering en verbondenheid. En laat dat nu nét datgene zijn waarvoor een welgemeend compliment kan zorgen. Een kleine attentie, een aanmoedigend woord of een onverwacht compliment kunnen een gigantisch verschil maken in iemands dag. Het maakt niet uit of je compliment gaat over hoe goedgeluimd iemand is, welk leuk accessoire ze hebben uitgekozen die dag, over iets wat ze echt super goed hebben gedaan, over hoe ze jouw dag hebben gemaakt door hun vriendelijk gebaar, … Ga ervoor en geef die complimenten! Heb je een beetje schroom om eraan te beginnen? We zetten 3 tips voor je op een rij om je op weg te helpen.

1. Wees oprecht en concreet

Een compliment moet gemeend zijn opdat het effect zou hebben. Wees dus zo oprecht mogelijk. Benoem concreet wat jij vindt dat je collega zo goed heeft gedaan of wat je zo leuk vindt, stel vragen om te tonen dat je een gemeende interesse hebt. Een mooi voorbeeldje? ‘Ik vind hoe jij de maandelijkse follow-up sheet hebt gemaakt zo handig en overzichtelijk, kan je me tonen hoe je dat doet?’, ‘Bedankt voor je hulp daarnet, ik had het anders nooit op tijd afgekregen’, ‘Wat fijn dat je echt naar me hebt geluisterd, zonder te oordelen’, …

Laat je vooral gaan!

2. Schrijf je compliment neer

Laat die positieve vibes volop stromen in je team of je bedrijf en vraag aan iedereen om een persoonlijk complimentje neer te schrijven voor een collega. Maak hier een gewoonte van en doe dit regelmatig. Het kan een mooie boost zijn voor de feedbackcultuur in je bedrijf en komt de fijne samenwerking enkel ten goede.

VPK complimentendag kaartjes

3. Kom origineel uit de hoek

Wil je iemand graag eens verrassen met een mooi compliment verpakt in een fijn geschenk? Stap dan eens weg van de platgetreden paden en kom op de proppen met een origineel cadeau! En hoe kan dat beter dan met een gezonde verrassing voor een geslaagde pauze? Wat dacht je van een snackbox boordenvol gezond lekkers die de ontvanger ook nog eens een gezond, evenwichtig pauzemoment bezorgt?

Onze gezonde snackboxen zijn trouwens de ideale verstopplaats voor die complimentenkaartjes! Zo zet je dat compliment nog eens extra in de verf met gezond lekkers en laat je de ontvanger voelen dat je hen waardeert en om hun gezondheid geeft.

Een box met gezond lekkers om te delen is ook een ideale manier om van het complimentjes geven een automatisme te maken. Stop blanco complimentenkaartjes in jullie snackdisplay en moedig iedereen aan om deze te gebruiken. Zo wordt pauzeren leuker dan ooit en goed voor lichaam én geest!

Ontdek onze snackboxen

Zin in gezondere snacks?

Als relatiegeschenk

Voor mezelf & familie

×